Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poklon Tuzli: Jusuf Nurkić finansira izgradnju košarkaškog terena na Stupinama

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić (28) još jednom je potvrdio da ima veliko srce.

Nurkić je prije nekoliko dana donirao košarkaški teren za djecu u dvije škole u Ruandi u kojoj je boravio ranije ove godine.

“Posjetio sam Ruandu kao turista. Samo tri dana. Nije dugo, ali ostat će mi u sjećanju cijeli život! Veoma sam sretan zbog ovog projekta. Donirao sam košarkaški teren za djecu i ljude u dvije škole u gradu Musanze, selo Kinigi. Ova planeta treba više mira i ljubavi”, poručio je Nurkić.

  • Nedugo nakon ove donacije, Nurkić je na društvenoj mreži objelodanio i još jednu vrijednu donaciju ovaj put gradu soli, tačnije naselju Stupine.

    Radovi su još uvijek u toku, koševi su postavljeni, rasvjeta instalirana, preostalo je još uređenje terena kao i pristupnih staza i okolice. Teren se nalazi u neposrednoj blizini uskoro najviše zgrade u Tuzli “Tuzla Towera” čija izgradnja ulazi u završnu fazu.

  • “Košarkaški teren za djecu koji poklanjam gradu Tuzla. Kao što vidite radovi se privode kraju” naveo je Nurkić na društvenim mreža.

  • Podsjetimo, prije nekoliko dana naš košarkaš je obradovao i Svetlanu iz Vlasenice tako što joj je donirao stolariju za kuću. To je samo dio humanitarnog rada kojeg Nurkić obavlja tokom posljednjih godina kao društveno odgovorna osoba.

    Inače, Nurkić se nakon završenog Eurobasketa s reprezentacijom BiH okrenuo pripremama za novu sezonu u NBA ligi. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje