Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golden Tours predstavlja: Evo zbog čega je Antalijska regija i ove godine HIT atraktivno ljetovalište! (VIDEO)

Preuzmite sliku

Turska je zemlja čiju obalu zapljuskuju četiri mora, jedina koja se prostire na dva kontinenta, dom raznih kultura i svjetske civilizacije stare preko deset hiljada godina, ali i mjesto gdje se dodiruju tri kontinenta. Ima obalu koja je dugačka više od 8000 km.

Agencija Golden Tours i ove sezone ima veoma bogatu ponudu za ljetovanje 2015. Ukoliko ste ove godine odlučili da svoj ljetni odmor provedete u Turskoj, reportaža sa nedavno okončanog studijskog putovanja na kojem je boravila i redakcija portala Tuzlanski.ba pokušat će vam približiti i dočarati sve prednosti koje nudi Antalijska regija.

Svima koji žele posjetiti Antalijsku regiju i jedno od atraktivnih ljetovališta posebno su zanimljivi i privlačni aranžmani koji obuhvataju avionski prevoz (direktan charter let od Tuzle do Antalije). Od 09. juna 2015. godine sa Aerodroma Tuzla svakog utorka počinju Charter letovi na liniji Tuzla-Antalya-Tuzla, a first minut ponude traju do 30. aprila.

Na web stranici Golden Tours-a možete pronaći cjenovnike za Antaliju, Alanyu, Belek, Kemer, Laru, Side ali se i svakodnevno informisati o specijalnim ponudama i popustima.

Antalija

Godinama unazad važi za turističku prijestonicu Turske. Smještena u zalivu, u čijem zaleđu se uzdiže planina Taurus. Izgrađena je iz dva dijela – savremenog i starog grada podignutog oko stare luke. Danas predstavlja vodeći grad u ovoj regiji, sa hotelima visoke kategorije, dugim pješčanim plažama i kristalno čistim morem.

 • delphin-deluxe34
 • Alanya

  Zbog svojih prekrasnih pješčanih plaža, savremeno opremljenih hotela, sportskih centara i marine svrstava se među najživlja ljetovališta i najposjećenije turističke luke na turskoj obali. Moćne utvrde na obroncima Taurusa nad gradom duge osam kilometara tokom burnih historijskih vremena čuvale su prometnu sredozemnu luku od stalnih nasrtaja, a danas su često odredište za duge romantične šetnje. Alanya pruža odličan izbor odmora uz sportske aktivnosti, izlete i večernju razonodu, stoga je idealno odredište za mlade željne dobrog provoda, ali i porodice sa djecom zbog prekrasno uređenih plaža i brojnih sadržaja. Alanya je zaista nezaboravan biser turske rivijere koji spaja nevjerovatnu prirodnu raznolikost i skrivene tajne iz daleke turske historije.

  Belek

  Moderno turističko naselje koje se nalazi 30 km istočno od Antalije. Ovo mjesto prepoznatljivo je po luksuznim hotelima, dugim pješčanim plažama, borovim šumama, eukaliptusima i divno uređenim baštama. Čuven je i po dobrim golf terenima i Nacionalnom golf parku, a ovdje se održavaju mnogobrojna svjetska takmičenja u golfu. Belek predstavlja jedinstveno prirodno okuruženje za veliki broj ptica. Posebno mjesto zauzima sova, koja je istovremeno i zaštitni znak grada. Pored antičkih gradova Perge i Aspendos, koji se nalaze u blizini Beleka, možete posjetiti i vodopad Manavgat koji je zaista impresivan.

 • kemer-turska
 • Kemer

  Nekadašnje ribarsko selo koje je zahvaljujući položaju između kristalnog mora i vrhova planine Taurus izraslo u atraktivno ljetovalište.. Nalazi se 40 km jugozapadno od Antalije i oko 50 km od aerodroma Antalija. Od Antalije do Kemera put traje 40 minuta.

  Kemer je jedno od rijetkih mjesta na svijetu gde se u istom danu možete skijati na planini i kupati u moru. Predstavlja pravi hit tokom ranog proljeća kada je jedna takva kombinacija jutarnjeg uživanja u snijegu i popodnevnog plivanja u moru najizraženija. Kemer na turskom znači zid.

  Naročito se razvio poslednjih 15 godina, pa se danas može pohvaliti brojnim hotelima sa 5 zvjezdica. Priroda je glavni adut ove ruralne oblasti. Brda su prekrivena četinarima, dok glomazne stjenovite površine vode do vrhova koji dosežu visinu i od 3000 m. Centar je živahan i prijatan sa velikom pješačkom zonom. Prodavnice su prilično komercijalizovane, najviše se prodaje odjeća, koža, suveniri, nakit i tepisi. Jugoistočno od centra nalazi se mali zaliv na kojem se mogu naći dobri restorani i kafei.

 • Lara-Beach-Antalya
 • Lara

  Novonastalo ljetovalište neposredno uz dugu, pješčano-šljunčanu plažu. Ponosi se luksuznim objektima koji su većim dijelom građeni u tematskom stilu te izvrsnom ponudom all inclusive. Ovdje će svoje snove o odmoru ostvariti porodice i pojedinci. Nalazi se 15 km južno od Antalije, koja je pravi raj za kupovinu i gdje, uprkos brzom razvoju u zadnjih nekoliko godina, još uvijek možete naći ostatke tradicionalnog života i gostoljubive domaćine. Vrijeme vožnje od zračne luke: približno 20 minuta, što ujedno I jeste jedna od velikih prednosti ovog ljetovališta.

 • side-turska245
 • Side

  Predstavlja jedan od najpoznatijih antičkih gradova u Turskoj. Grad odlikuju uske ulice i pregršt lokaliteta sa antičkim ostacima, pjeskovite plaže, kafići i restorani. U Sideu se nalaze brojni ostaci prošlosti, a jedna od glavnih atrakcija je stari rimski amfiteatar, sagrađen na otvorenom. Mogao je da primi i do 20.000 gledalaca. Koristio se za borbe gladijatora, a kasnije je pretvoren u crkvu. Preko puta amfiteatra je muzej Side koji svakako treba posjetiti. Gradske zidine su dobro očuvane, ali je glavna kapija oštećena i nalazi se na sredini glavne ulice. Stari dio grada ima dosta barova i diskoteka, ali se Side ipak ne preporučuje turistima željnim dobrog noćnog provoda.

  Gradić je prepun prodavnica raznovrsne robe, kože i nakita, a u shopingu naročito možete uživati uveče jer tada Side postaje pješačka zona. Naravno, kao i u većini turskih ljetovališta i ovdje je cjenkanje neizostavno.

  Direktor agencije Golden Tours, Asim Bečić o ovogodišnjim paket aranžmanima i uslugama koje pruža agencija svojim klijentima.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje