Polazak u školu važan je trenutak u životu svakog djeteta i njegovih roditelja. Prvi dan u osnovnoj školi nije samo novi obrazovni izazov, već i vrijeme kada dijete počinje graditi svoje prve odnose i suočavati se s drugim društvenim situacijama.

Spremite se za školu! Oprema za prvake iz Pepca
Foto: Promo | Polazak u školu važan je trenutak u životu djeteta

Kako biste pomogli svom djetetu da bez problema prođe kroz ovo razdoblje, važno je osigurati odgovarajuću pripremu. Provjerite šta sve treba sadržavati oprema za prvaka i kako odabrati prikladnu odjeću za školske dane.

Priprema školske opreme za prvaka jedan je od ključnih trenutaka u životu djeteta, a uloga roditelja u tom procesu je neprocjenjiva. Odabirom odgovarajućih predmeta, poput ruksaka, školskog pribora ili odjeće, roditelji ne samo da svom djetetu osiguravaju potrebna sredstva za učenje, već i grade njegov osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Zajednička kupovina može postati prilika za razgovor o školi, što pomaže vašem djetetu da se navikne na novu fazu života. U Pepcu ćete pronaći širok izbor proizvoda koji će zadovoljiti potrebe djece i roditelja, uz kvalitetu i pristupačne cijene.

Školska oprema – osnovne stvari

Šta treba sadržavati školska oprema za đaka prvaka? Priprema vašeg djeteta za prvi razred zahtijeva prikupljanje odgovarajućeg školskog pribora. Od ruksaka, preko svesaka i udžbenika, do pribora za likovno – ovdje je popis bitnih stvari koje vrijedi uvrstiti u opremu za prvaka.

Ruksak – lagan, ergonomičan i prilagođen visini djeteta. Treba imati odgovarajuće oblikovane pregrade za knjige, sveske i drugi pribor koji će učeniku olakšati održavanje reda i osigurati dobru organizaciju rada tokom nastave.

Sveske – za početak su dovoljne 3-4 sveske na linije i kocke.

Pribor za pisanje i crtanje – olovke, pera, hemijske olovke, bojice, flomasteri, gumice, šiljala, linijari, ljepilo i makaze... Ne zaboravite pernicu u koju će sve ove stvari stati! Dobro rješenje može biti veća pernica s više pregrada (npr. dvostrana) ili dvije manje pernice od kojih jedna može poslužiti za osnovne potrepštine (pero, olovka, gumica, linijar, makaze i ljepilo), a druga za bojice i flomastere.

Likovni pribor – blokovi za crtanje, kolaž papir, plastelin i boje. Vaše će dijete trebati ovaj pribor za časove likovnog.

Odjeća za sportske aktivnosti – udobna sportska obuća, šorc i majica. Svakako provjerite zahtijeva li škola vašeg djeteta sportske uniforme u određenim bojama, obično bijele majice kratkih rukava i crni ili tamno plavi šorc. Smjernice se mogu odnositi i na sportsku obuću koja treba imati lagani đon.

Saznajte više o školskoj opremi! Pročitajte članak: Školska oprema 2024. Šta treba imati đak prvak?

Školska odjeća – udobnost i stil

Odabir prave odjeće za školu jednako je važan kao i kompletiranje školskog pribora. Dijete veći dio dana provodi u školi, stoga vrijedi pripaziti da odjeća bude udobna, funkcionalna i... elegantna. Na šta treba obratiti pažnju pri kompletiranju ormara za prvaka? Zašto se to isplati uraditi s Pepcom?

Udobnost i kvalitet

Najvažnije je da odjeća bude udobna i da ne sputava djetetove pokrete. Odaberite odjeću od prirodnih materijala, poput pamuka, koji dopuštaju koži da diše. Izbjegavajte sintetičke tkanine koje mogu iritirati kožu i uzrokovati neugodan osjećaj djeteta.

Udobna i izdržljiva obuća

Dobre cipele su neophodne! Odaberite cipele s dobro oblikovanim uloškom i fleksibilnim đonom koji će vam osigurati udobnost tokom cijelog dana. Djeca ove dobi su vrlo aktivna, pa bi cipele trebale biti izdržljive i lake za obuvanje. Đon – po mogućnosti neklizajući kako bi se osigurala sigurnost učenika u školskim hodnicima.

Slojevito oblačenje

Nabavite odjeću koja može stvoriti slojeve. Ovo je najlakši način da vašem djetetu bude ugodno tokom vremenskih promjena. U hladnijim danima dobro će doći lagane dukserice i trenerke koje se lako skidaju. Prsluci i lagane jakne bit će savršene za prijelazna godišnja doba.

Praktična i moderna odjeća

Moderni uzorci i boje učinit će da se vaše dijete osjeća samouvjereno i elegantno. Vrijedno je odabrati odjeću koja se lako može kombinovati u različite stilove. Majice s omiljenim likovima, jeans, helanke i trenerke samo su neki od predmeta koji bi trebali sadržavati školsku garderobu prvaka.

Pepco - savršeno mjesto za kupovinu

Pepco je savršeno mjesto za kompletiranje školske garderobe za prvaka. U prodavnicama ovog lanca pronaći ćete širok izbor odjeće koja spaja visok kvalitet s pristupačnom cijenom. Pepconudi i moderan dizajn koji će djeca voljeti i koji će im uliti samopouzdanje pred nove školske izazove. Dječja garderoba treba sadržavati: majice kratkih rukava, trenerke i dukserice (najbolje kardigane), jeans ili hlače od tkanine, trenerke ili helanke. Bijela košulja i tamne hlače ili suknja, ili elegantna haljina, ovezan su element garderobe svake školarke.

Obavezno pogledajte novu kolekciju školske odjeće u Pepcu! Zahvaljujući raznolikosti asortimana, lako možete sastaviti skladan i moderan ormar koji će biti prikladan za svaki školski dan.

Priprema djeteta za prvi razred važan je zadatak koji zahtijeva vašu posebnu pažnju. Uz osnovni školski pribor, vrijedi se pobrinuti i za odgovarajuću garderobu koja će osigurati udobnost i stil svaki dan. Pepco odjeću i modne dodatke odlikuje visoka kvaliteta po pristupačnim cijenama. Njihovim odabirom svom ćete djetetu olakšati svladavanje školskih zadataka i pružiti mu potrebnu udobnost odlaska na svakodnevnu nastavu.