Prilika za atraktivan posao u BiH: Plate od 2.000 do 6.000 KM
Foto: Tuzlanski.ba

U tijeku je natječaj za stipendiranje i stručno osposobljavanje kandidata za kontrolore zračnog prometa koji je raspisala BHANSA za Mostar, Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku.

Naime, radi se o popunjavanju nekoliko desetina radnih mjesta kontrole zračnog prometa, a zanimljivo je da se na ovaj natječaj možete prijaviti i sa završenom srednjom školom.

Kandidatkinje i kandidate očekuju testovi i zdravstveni pregledi, međutim plaće kontrolora zračnog prometa bit će među najvećim plaćama u BiH.

S izabranim kandidatima Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine će sklopiti ugovor o stipendiranju, kojim će se regulirati međusobna prava i obaveze.

Kandidati koji uspješno završe stručno osposobljavanje zaključit će s Agencijom ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Od kandidata se očekuje da posjeduju sposobnosti karakteristične za obavljanje poslova kontrolora zračnog prometa što uključuje: sposobnost brzog i točnog donošenja odluka, pamćenja, percepcije i pozornosti, visoku razinu koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijene komunikacijske vještine, samodisciplinu, visoku toleranciju na stres, sklonost timskom radu i slično.

Plaće kontrolora leta kreću se od 2.400 KM pa do 6.000KM, ovisno od oblasti pokrivanja. Dio postupka biranja kandidata obavit će Euro Control iz Bruxellesa, i to na transparentan i standardizirani on-line način.

Rok za prijave je 06.07.2014. godine.

Uvjete natječaja možete doznati na službenim stranicama BHNSA. (Izvor Mladi.info)