NLB Banka Sarajevo vas poziva: Krenite na virtualno putovanje u svoju sljedeću karijernu avanturu!
Foto: Tuzlanski.ba

Na tržištu rada koje se kontinuirano razvija, tradicionalni procesi konkurisanja za posao dobijaju digitalnu preobrazbu kao nikada prije.

Inovacije na području ljudskih potencijala sve više uključuju upotrebu tehnologije poput umjetne inteligencije i analitike podataka za regrutaciju, upravljanje talentima i razvoj uposlenika.

Na našem tržištu, NLB Banka Sarajevo predstavlja virtualnog avatara Enu koja kandidate vodi kroz dinamični proces apliciranja za radnu poziciju.

NLB virtualni avatar Ena koji ''živi'' u NLB Virtualnoj poslovnici koristi se za simulaciju razgovora sa kandidatima tokom selekcijskog procesa zapošljavanja i ujedno je i prvi avatar na domaćem bankarskom tržištu na polju ljudskih resursa koji potencijalne kandidate vodi kroz proces aplikacije za radnu poziciju.

"NLB Banka ističe promovisanje vrijednosti koje u prvi plan stavljaju ljude, razvoj ljudskih potencijala i prosperiteta, kao i kontinuirano učenje i povjerenje, što je prepoznala i bh. javnost te je NLB Banka Sarajevo nedavno proglašena među top tri najpoželjnija poslodavca u finansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu. Ovaj rezultat potvrđuje kontinuitet ulaganja u organizacionu kulturu, te izgradnju radne okoline u kojoj se zaposlenici osjećaju prihvaćeno i u kojoj teže da ostvare odlične rezultate. Pozivamo sve zainteresovane da apliciraju na neku od otvorenih pozicija u NLB Banci i krenu u svoju virtualnu karijernu avanturu", izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

NLB Banka vas poziva da pogledate neke od trenutno otvorenih pozicija u NLB Banci i aplicirate putem inovativne tehnologije!

Virtualni avatar Ena dostupan je na NLB Virtualnoj poslovnici na linku.