Koja zemlja ima idealan odnos radnog i slobodnog vremena, gdje su zemlje sa Balkana?
Foto: Tuzlanski.ba

Jedna od važnih stvari koje stanovnike Evrope tjera na migracije je količina sreće koju proizvede radnik tokom rada na njegovom poslu.

Razina sreće najviša je kod Danaca koji dnevno u prosjeku na poslu provedu 6,6 sati. Također, stanovnici zemlje lego-kocaka zadovoljni su i radnim uvjetima, zaradom i slobodnim vremenom.

Zemlju na sjeveru Europe zovu idealnim mjestom za život, a nedavno je proglašena zemljom u kojoj je omjer radnog i slobodnog vremena najbolji na svijetu. Između ostalog, radite i čuvate novac kako biste mogli otići na neki put i malo se odmoriti, ali kakva je kvaliteta života za vrijeme tog procesa, dok ne otputujete?

Istraživanje je objavljeno na portalu TotallyMoney, a na drugom mjestu se nalazi Švedska, koji u prosjeku sedmično rade 3,5 sata više od Danaca, ali godišnje imaju i tri praznika više.

Od zemalja iz regiona u projekat su uključene Slovenija i Turska. Slovenija je zauzela 17. mjesto, dok su Turci na 24. mjestu. Niti jedna druga država sa Balkana nije rangirana u prvih 25 država u kojima su radnici sretni. (Tuzlanski.ba)