Foto: Tuzlanski.ba

Posljednjih dana svjedočimo lijepim i ohrabrujućim vijestima vezanih za Ditu. Jednako lijepim vjestima svjedčimo i danas.

tanja-bingo-pressDanas je zvanično dogovoreno da će Ditini proizvodi biti na policama trgovisnkog lanca “Bingo”. Završni pregovori obavljeni su danas u prostorijama Direkcije trgovačkog lanca Bingo u Tuzli, na kojem su prisustvovali vlasnik Binga Senad Džambić, predstavnici Fabrike deterdženata Dita i Premijer Vlade TK Bego Gutić.

Pored distribucije postojećih proizvoda Bingo će finansijski podržati proizdvodnju i 100 tona tečnog deterdženta za suđe 3 De.

Podsjetimo, Dita je u stečaju, a dug se procjenjuje na 20 miliona eura. Radnici godinama nemaju ni plate ni doprinose. Ako se proizvodnja nastavi, ostat će bez sirovina, koje sa blokiranim računom ne mogu da nabavljaju.

dita-facebook-podrskaPosebno raduje činjenica da brojni građani Tuzle ali i BiH sa nestrpljenjem iščekuju da se na policama marketa i prodavnica nađu Ditini proizvodi kako bi kupovinom istih pomogli Ditu i njene radnike. Na facebook stranici “Dita industrija deterdženata Tuzla” veliki broj mladih ljudi iz cijele BiH i građana Tuzle nude razne oblike pomoći kako bi se proizvodnja pokrenula. I simbiločnim “Lajkom” Facebook stranice pruža se podrška novoj priči, proizvodnji i pokušaju da Dita konačno stane na svoje noge.

Za samo par dana Facebook stranica broji više od 10.000 onih koji žele pomoći Diti, kupiti proizvide, raditi volonterski…

Svi su složni u jednom: “Željno iščekujemo vaše proizvode na policama marketa”.(Tuzlanski.ba)