Elektroprivreda BiH: Do kraja godine kupci trebaju potpisati i vratiti ugovore o korištenju struje
Foto: Tuzlanski.ba

Kampanja potpisivanja ugovora s kupcima "Elektroprivrede BiH" sprovodi se u skladu s Općim uslovima  za isporuku električne energije, koje je na temelju Zakona o električnoj energiji FBiH, donijela Regulatorna komisija za električnu energiju u FBiH  (FERK), saopćeno je iz JP "Elektroprivreda BiH", prenosi Patria.

- Distribucija ugovora je u toku. Potpisani ugovori mogu se predati našim zaposlenicima koji očitavaju brojila i vrše podjelu računa ili dostaviti u poslovnice naplate "Elektrodistribucije" u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Mostaru i Zenici. Kupcima kojima ugovori još uvijek nisu dostavljeni, omogućava se potpisivanje  prilikom dolaska u poslovnice naplate - kazali su iz "Elektroprivrede BiH".

Rok za potpisivanje ugovora je do kraja 2014. godine, a Ugovor o korištenju distributivne mreže i Ugovor o snabdijevanju električnom energijom sa snabdjevačem potpisuju samo vlasnici stambenih objekata, nikako privremeni korisnici.

Inače, dokument FERK-a, propisuje opće energetske i tehničke uslove, te ekonomske odnose između proizvođača, distributera, snabdjevača i krajnjih kupaca električne energije i u skladu s članom 89.  krajnji kupci električne energije su u obavezi da potpišu Ugovor o korištenju distributivne mreže i Ugovor o snabdijevanju električnom energijom sa snabdjevačem, navodi se u saopćenju, prenosi Patria.