Investicijska fondacija Impakt produžila je javne pozive za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u pet lokalnih zajednica u Tuzlanskom kantonu.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja: Dodatna prilika za mlade Tuzlanskog kantona
Foto: IMPAKT

Pozivi su objavljeni za: mlade od 18 do 35 godina koji žive u Gradačcu, Gračanici, Sapni, Banovićima i Kladnju, a koji žele pokrenuti biznis ili posluju maksimalno godinu dana.

IMAPKT inkubator poslovnih ideja obuhvata:

- Poduzetničku obuku u trajanju od šest dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.

- Pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.

- Dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate.

- Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Zainteresirani javne pozive mogu pronaći na web-stranici Investicijske fondacije Impakt, a prijave mogu poslati poštom, e-mailom te online prijavom putem linkova navedenih ispod. Rok za podnošenje prijava je 23.9.2024.godine.

Gradačac - Informacije 

Gračanica - Informacije 

Banovići - Informacije 

Sapna - Informacije 

Kladanj - Informacije 

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 500 biznisa, čime je kreirano više od 800 radnih mjesta. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.