Foto: Tuzlanski.ba

U Sarajevu je danas presijecanjem vrpce, svečano otvorena nova poslovna zgrada BHTelecoma. 

Projektanti objekta su gospoda Ahmet Kapidžić i Hasan Ćemalović. lzvođači radova su: za osnovne građevinske i infrastrukturne radove kompanija OKI iz Sarajeva, a za završne građevinske i instalacione radove kompanija Unioninvest Sarajevo.

Nadzor nad izvođenjem radova vršio je stručni tim BH Telecoma. Ukupna investicija BH Telecoma u objekat je cca 37 miliona KM. Poslovna zgrada BH Telecoma nalazi se u centru Sarajeva, na adresi Franca Lehara 7.

RTEmagicC_P3139141_01.JPGNjena površina iznosi 8.027,37 m2 a raspolaže otvorenim parking prostorom 1.887 m2 i garažom ukupne površine 2.016,70 m2.

Objekat je administrativne namjene, savremeno opremljen i namješten, a prostor je dodatno oplemenjen umjetničkim djelima i radovima, poznatih i priznatih bosansko­ hercegovačkih slikara i umjetnika.

Pored administrativnih prostora,objekat raspolaže i ostalim sadržajima, restoranom s kuhinjom, kafe kuhinjama na svakoj etaži, modernim arhivskim i skladišnim prostorom, kao i tehnološkim prostorom s najsavremenijom tehnologijom.

U zgradu se pristupa iz moderno uređenog ulaznog hola, a posjeduje i 4 lifta kao i dva stubišta.

U zgradi je smještena Generalna direkcija BH Telecoma, odnosno Kabinet Generalnog direktora, kao i izvršne i funkcionalne direkcije.

Smještanje ključnih poslovnih funkcija BHTelecoma na jednu lokaciju doprinijet će bržem i boljem izvršenju zadataka, pojednostavljenju procesa komunikacije unutar kompanije,što će rezultirati uštedama u procesu rada i unapređenju kvaliteta poslovanja BH Telecoma.