Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh Armina Mujkanovića na CEZ trci u Beogradu

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda na Avali iznad Beograda, vožena je posljednja trka Šamoionata Srbije u brdskim trkama, kao i finalna trka prestižnog FIA CEZ šampionata.

Najizazovnija staza u kalendaru već tradicionalno zatvara sezonu, a drugu godinu uzastopno, ova trka je posljednja u sezoni Armina Mujkanovića. Tuzlak je prošle godine upisao premijerni nastup na legendarnoj stazi, upisavši pobjedu za Otvoreni šampionat Srbije.

Ove godine, Tuzlak je otišao s namjerom da se okuša u međunarodnoj konkurenciji i ispita mogućnosti u CEZ šampionatu:

“Ovo je “eksperimentalna” trka za mene i ujedno test za narednu godinu kada se nadam da ću napraviti iskorak i krenuti po CEZ titulu. Potrebno je da se poklopi mnogo toga da bih uopšte nastupio u tom šampionatu, a osvajanje titule je još veći izazov. Potrudit ću se da predstavim svoj grad, klub i sebe u što boljem svjetlu.”

Mujkanović je subotnje treninge završio na najbolji mogući način i napravio savršenu uvertiru pred nedjeljnu trku. Prvim mjestom u klasi i visokim plasmanom u generalnom plasmanu, Tuzlak je nagovijestio visok plasman u nedjelju.

Ono što je vozač Splitskog autokluba postigao u nedjelju, nadmašilo je sva očekivanja. Vremena koja je postigao su bila mnogo brža nego što je i sam Mujkanović očekivao, a reakcije mnogobrojne publike govore više i od same štoperice. Tuzlakova vožnja je izazvala divljenje, a na momente i nevjericu kojom brzinom je prolazio stazom. Na kraju, prvo mjesto u klasi i drugo mjesto u generalnom plasmanu za FIA CEZ šampionat, pravi su “šlag na tortu” ove trofejne sezone za Tuzlaka.

“Još mi treba malo vremena da dođem sebi. Ovo je bila možda i vožnja života! Ne pamtim kada sam bio ovako zadovoljan i vožnjom i rezultatom. Smatram da sam izvukao maksimum i iz svog automobila, ali i iz sebe te da bi teško bilo ići još brže od ovoga. Avala je kultna staza koja me dodatno inspiriše i sretan sam postignutim. Pobjednički pehar u CEZ konkurenciji je prava nagrada nakon svega u 2022.”, zaključio je Mujkanović

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,