Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trik kojim ćete najbrže zagrijati kabinu automobila

Preuzmite sliku

Popularno

Poslije nedelja gotovo proljećne klime, posljednjih nekoliko dana smo svjedoci pravih zimskih dana, sa snijegom i temperaturama ispod nule.

Kada je toliko hladno napolju, prirodno je da u našim vozilima nije prijatno, pa smo prinuđeni da zagrijavamo kabinu. Nažalost, zagrijavanje automobila ponekad zaista umje da se oduži.

Srećom, postoji vrlo jednostavan trik za zagrijavanje automobila.

Iako većina pali automobil nekoliko minuta prije kretanja i pušta grijanja na najjače, postoji još efikasniji način da zagrijete svoje vozilo, prenosi Jutarnji list.

Trusted Automotive Professionals (TAP) predložio je novi i potencijalno brži metod za zagrijavanje automobila. Stručnjaci te organizacije tvrde da bi vozači u startu uvijek trebalo da smanje temperaturu u kabini na najniži nivo i isključe ventilaciju.

U objavi su napisali:

– Kada upalite auto, pojačavanjem grijanja i ventilacije, samo ćete puštati hladan vazduh u kabinu, bez ikakve koristi. Zato isključite ventilaciju, a nakon nekoliko minuta vožnje, postavite klimu na najveću moguću temperaturu i uključite ventilaciju. Tako ćete najbrže zagrijati kabinu. Možda zvuči neobično, ali tako najbolje funkcioniše sistem grijanja automobila‘

Vozači koji imaju automatski klima uređaj ne moraju da slijede ovaj savjet jer će njihovi automobili automatski da regulišu temperaturu, piše DailyStar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,