Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saudijci tvrde: “Otkazat ćemo utrku F1 ako bude ikakve prijetnje”

Preuzmite sliku

Popularno

Skupina Huti u petak je objavila da je pokrenula napade na saudijske energetske objekte. Jedna od meta bila je stanica za distribuciju naftnih derivata u vlasništvu državnog naftnog diva Aramco

Vlasti Saudijske Arabije prekinule bi utrku Formule 1 zaljevskog kraljevstva da je postojala bilo kakva sigurnosna prijetnja tom događaju nakon napada jemenskih Huta koje podržava Iran na skladište nafte u blizini staze u Džedi, izjavio je u nedjelju saudijski ministar za sport.

Skupina Huti u petak je objavila da je pokrenula napade na saudijske energetske objekte. Jedna od meta bila je stanica za distribuciju naftnih derivata u vlasništvu državnog naftnog diva Aramco koja se nalazi oko 10 km istočno od trkaće staze gdje se vozi VN Saudijske Arabije.

No, F1 i lokalni organizatori rekli su da će se grand prix održati kako je planirano.

– Ako postoji prijetnja, budite sigurni da ćemo otkazati utrku, ali nema prijetnje i o tome smo razgovarali sa svima – rekao je novinarima u subotu saudijski ministar sporta princ Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal.

 • – Naravno, sigurnost i sigurnost za sve je veći problem od samog organiziranja utrke, čak i ako se radi o Formuli 1, tako da su sigurnost grada, sigurnost kraljevstva glavni prioritet.

  Saudijski državni mediji u subotu su objavili da su ugašeni požari na dva spremnika u postrojenju u Džedi, iz kojih se dim vidio s trkaće staze

  Skupina Huti je nakon toga objavila da prekida raketne napade i napade dronovima na tri dana.

 • Izvršni direktor F1 Stefano Domenicali u petak je izjavio da je dobio sigurnosna jamstva za održavanje utrke.

  Činjenica da su visoke saudijske osobe i njihove obitelji bile na stazi dodatno je naglasila sigurnost događaja, dodao je.

 • Vozači, koji su razmišljali o bojkotu tijekom četverosatnog sastanka, rekli su u priopćenju u subotu da su ih vlasti uvjerile da je sigurnost povećana do maksimuma.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,