Maserati je kroz svoj program personalizacije Fuoriserie kreirao specijalni GranCabrio Folgore inspirisan vinom, a rezultat je jedinstvena mješavina boja.

Foto: Maserati | Inspirisan vinom

Unikatni električni GranCabrio Folgore nosi i dodatak Tignanello u svom nazivu, budući da je nazvan po sorti crvenog vina. Automobil će uskoro u Kaliforniji biti ponuđen na prodaju putem aukcije u dobrotvorne svrhe.

GranCabrio Folgore Tignanello je kreiran u saradnji sa italijanskim vinarima Marchesi Antinori kako bi proslavili 50. godišnjicu vina Tignanello.

Električni Maserati dolazi u posebnoj boji kestena nazvanoj Terra di Tignanello, sa Copper Burgundy i metalik nijansom. Maserati Fuoriserie ga je kombinovao sa crnim aluminijumskim felnama i čeljustima, mekim crnim krovom i bakarnim amblemima.

Kabina za četiri osobe je podjednako posebna, sa jedinstvenim tretmanom sjedišta. Kožna presvlaka je „ukrašena srebrnim i bordo rebrastim tkanjem“, da bi izgledala kao redovi vinove loze na brdima Tinjanela. Umeci su napravljeni od Vegee, tkanine koja navodno „izgleda i osjeća se kao koža“ i potiče iz vinograda.

Umeci na vratima i ukrasi na centralnoj konzoli su napravljeni od tamnog drveta, sa slovima koji podsjećaju na natpise na hrastovim buradima.

GranCabrio Folgore dolazi opremljen sa tri elektromotora i ukupno 610 kW/829 KS i 1.350 Nm obrtnog momenta, što omogućava ovom kabrioletu da ubrza od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi. Baterija ima kapacitet od 92,5 kWh i pruža domet od 375 km između punjenja.