Britanci su pripremili novo specijalno izdanje sportskog Range Rovera Sport SV, pri čemu se radi o Celestial kolekciji od pet članova inspirisanih „drevnom mitologijom i kosmosom“.

Foto: autoblog.rs | Range Rover Sport SV

Svaki od članova kolekcije ima specijalnu boju, jedinstvene natpise i posebne završne obrade.

Range Rover Sport SV Gaea crpi inspiraciju iz grčke mitologije i karakteriše ga Green Terre Matte spoljašnjost sa kontrastnim Narvik crnim krovom. Pridružuju im se izduvne cijevi od ugljeničnih vlakana i kočione čeljusti u Carbon Bronze izdanju. Unutra se nalaze kožna sjedišta Caraway Windsor i drveni detalji.

Slijedi Range Rover Sport SV Theia Curation koji ima Grey Satin spoljašnjost sa metalnim pahuljicama koje su „inspirisane mjesecom“. Pridružuju im se točkovi od 23 inča koji dobijaju Champagne Gold završnu obradu, kao i crne kočione čeljusti. Vrhunske karakteristike zaokružuje Ebony i Pimento Windsor kožni enterijer sa sjajnom crnom oblogom i detaljima od ugljeničnih vlakana na centralnoj konzoli.

Range Rover Sport SV Io Curation je dobio ime po jednom od Jupiterovih mjeseca i ima Cyllene Gloss spoljašnjost koja odaje počast Io-ovim više od 400 aktivnih vulkana. Model takođe ima haubu od ugljeničnih vlakana, izduvne cijevi od ugljeničnih vlakana i točkove od ugljeničnih vlakana od 23 inča. Pridružuju im se Ebony i Lunar Windsor koža, kao i obloge od ugljeničnih vlakana.

Range Rover Sport SV Vega Curation je dobio ime po zvijezdi u sazviježđu Lira i ima spoljašnjost Verrier Blue koja odaje počast francuskom astronomu Urbanu La Verijeu. Model također posjeduje asortiman komponenti od ugljeničnih vlakana uključujući haubu, izduvne cijevi, značke i točkove. Pridružuje im se dvobojna unutrašnjost sa drvenim ukrasima.

Range Rover Sport SV pokreće 4,4 litarski V8 twin-turbo motor sa 467 kW/635 KS i 749 Nm obrtnog momenta, pa od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) stiže za 3,6 sekundi i može do maksimalnih 290 km/h.