Novi model je dobio ime Inster za globalno tržište a u velikoj mjeri se bazira na Hyundaiju Casper.

Foto: Hyundai | Električni Hyundai Inster u novom ruhu

Hyundai je na Međunarodnom sajmu mobilnosti u Busanu predstavio potpuno električni model Inster, novi subkompaktni EV A-segmenta koji po najavama nudi jedinstveni dizajn, vodeći domet vožnje i svestranost te naprednu tehnologiju.

Novi model je dobio ime Inster za globalno tržište (prodavaće se i u Evropi po cijeni od oko 50 000 KM), a u velikoj mjeri se bazira na Hyundaiju Casper, i to toliko da će na korejskom tržištu nositi naziv Casper Electric.

Hyundai kaže da je ime Inster izvedeno iz „intimnog“ i „inovativnog“ i tvrdi da će novi EV „postaviti nove standarde u pogledu dometa vožnje, tehnologije i bezbijednosnih karakteristika, redefinišući ono što kupci mogu da očekuju od vozila u ovoj klasi“.

Odvažni dizajn Instera kombinuje futuristički, inovativni imidž s prostranim enterijerom u karoseriji manjeg SUV-a. Sa sofisticiranim tehnološkim paketom koji pomaže u pružanju bezbjedne, prefinjene vožnje, Inster nudi brzo punjenje i najbolji potpuno električni domet (AER) u svom segmentu, do 355 km.

Inster pruža ekološki prihvatljivu fleksibilnost, kao i agilnu dinamiku vožnje i besprijekornu povezanost. Njegovo kompaktno pozicioniranje pruža povećanu efikasnost u poređenju s većim modelima.

Njegove dimenzije su sljedeće: dužina 3825 mm, širina 1610 mm (bez retrovizora), visina 1575 mm i međuosovinsko rastojanje 2580.

Spoljašnji dizajn Instera karakteriše njegov robustan, ali kompaktan profil SUV-a i ravne, čiste površine, sa snažnim branicima automobila, visokotehnološkim branikom u stilu ploče i odvažnom zaštitnom pločom koja poboljšava prednji i zadnji dizajn Instera.

U unutrašnjosti, Inster pruža poboljšanu tehnologiju i praktičnost s 10,25-inčnim digitalnim klasterom, 10,25-inčnim infotainment ekranom osjetljivim na dodir s navigacijom i stanicom za bežično punjenje koja čini dio kompaktne centralne konzole dizajnirane za stvaranje većeg osećaja prostranosti.