Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mate Rimac otkriva koje tajne krije proizvodnja električnih automobila?

Preuzmite sliku

Popularno

Ekipa emisije SAT donosi priču direktno iz proizvodnih pogona kompanije Bugati-Rimac, sa mjesta gde nastaju automobili koji ubrzavaju bolje nego Formula 1, automobili čija tehnologija prevazilazi bilo šta što je automobilska industrija do sada vidjela.

Urednik i voditelj Mladen Alvirović u društvu sa osnivačem kompanije, Matom Rimcem, za koga često kažu da je evropski Ilon Mask, obišao je pogone i otkrio tajne izrade automobila koje pogoni električna energija.

Pogledajte video prilog i poslušajte iskreno mišljenje o tome zašto struja nije pitanje ekologije, koliko su baterije bezbjedne, kako će se koristiti kada ostare, zašto ljudi iz 50 zemalja dolaze na Balkan da rade, i dobićete nesvakidašnje odgovore na pitanja na koja je malo ko želeo da odgovori.

Vidjećete također kako se proizvode baterije, gde nastaju rješenja koja će se na putevima naći tek za pet ili deset godina, ko to proizvodi tehnologiju za gotovo sve sportske automobile koji će se uskoro voziti na struju, ali i kako je jedna kompanija iz Hrvatske uspjela da “izvuče“ Bugati iz grupacije Volkswagen. Naravno, vrhunac ove priče je vožnja najbržeg električnog automobila na svijetu, Rimac “Nevere“, u kojoj je Mladen dobio priliku da bez elektronike isproba njenih 2000 konjskih snaga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje