Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ferrari predstavio bolid za novu sezonu Formule 1

Preuzmite sliku

Ekipa Ferrarija predstavila je danas novi bolid SF-24 kojim će se takmičiti u predstojećoj sezoni Formule 1. Šef tima Fred Vasseur rekao je da “ekipa mora da nastavi tamo gdje je stala prošle sezone”.

Na posljednjih pet trka prošlogodišnjeg šampionata vozač Ferrarija Charles Leclerc je zauzeo tri pol pozicije.

“Prošla godina je bila posebna sa teškim početkom i prilično dobrim završetkom sezone. Biće uspona i padova, ali najvažnije je da ostanemo dosljedni u pristupu”, rekao je Vasseur.

Ferrari je novi bolid predstavio u video snimku objavljenom na sajtu ekipe i društvenim mrežama, a bolid je ostao u crvenim bojama. “Očekujem iskorak u odnosu na prošlu godinu kada je bolid u pitanju. Iz utiska koji sam stekao u simulatoru, mislim da je urađen dobar posao. SF-24 bi trebalo da bude manje osjetljiv i lakši za vožnju”, izjavio je Leclerc.

Drugi vozač ekipe Carlos Sainz je rekao da su vozači “dali precizne informacije inženjerima” kako bi pomogli da novi bolid bude što bolji i konkurentniji. “Radujem se vožnjama, da vidim da li je u koleraciji sa utiskom koji sam imao na simulatoru, a to je da je novi bolid korak naprijed u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Sainz.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina. (Agencije | Foto: F1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,