Tuzlak Armin Mujkanović u svom super brzom Yugu uzeo je učešće u trci u Crnoj Gori. 

Armin Mujkanović osvojio još jedan zlatni pehar u svom Yugu
Foto: Armin Mujkanović | Još jedan u nizu

Kalendar Šampionata Centralno europske zone u automobilizmu predvidio je da se u dane vikenda 17. i 18. augusta vozi trka u Crnoj Gori na atraktivnoj i zahtjevnoj stazi u Pljevljima, inače staza je dužine dužine 4350 metara na potezu magistralnog puta Dajevića Han – Rudnica ista sada nozi naziv Nikola Asanović u čast šampiona koji je nastupao za AMSK AP SPORT iz Pljevalja.

Ovo je 15. izdanje ove trke koja je ove godine imala i memorijalni karakter jer je to bila prilika da se sačuva i oživi uspomena na slavnog automobilistu Nikolu Asanovića. 

Na ovoj trci učešće je uzeo Tuzlak Armin Mujkanović u svom super brzom Yugu koga pokreće motor iz sportskog motocikla, te se kao takav takmiči u grupi 1 – klasa 1.

I ovoga puta konkurencija je bila jaka, a staza itekako zahtjevna, svojim majstorskim vožnjama Mujkanović inače član Splitskog auto kluba stigao je do pobjede te tako u svoju Tuzlu donosi još jedan zlatni pehar sa evropskog takmičenja. Ovom pobjedom Mujkanović je sve bliži osvajanju još jedne titule u evropskom šampionatu jer je ovom pobjedom poreuzeo vodstvo u klasi.

Kako sam navodi ovaj pehar još je veći podstrek za učešće u ovom skupom sportu u kojem vrlo često na najbolji način predstavlja svoj klub, svoj grad i svoju zemlju, a za šta uvijek nedostaje sluha sponzora koji bi mogli biti itekako ponosni i dobro izreklamirani kroz nastupe Mujkanovića.    

Vezani članak Tuzlak Armin Mujkanović osvojio drugo mjesto u CEZ Šampionatu

Ovaj pehar ujedno je i motiv da se još više poboljša ovaj automobil koji sjeća na neka ne tako davna vremena i koji hrabro prskosi vremenu i konkurenciji.Vremena ima dovoljno jer se sljedeća trka vozi na popularnoj stazi Ponikve u Makedoniji za dvije sedmice.