Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vjeran prijatelj: Pas spasio živote svojih vlasnika nakon što im se kuća zapalila dok su spavali

Preuzmite sliku

Popularno

Craig Jones i Marie Jordan duboko su spavali u ranim jutarnjim satima u nedjelju, kada ih je probudila Shadow, njihov bijeli njemački ovčar

Pretpostavljajući da je njihovom psu potreban posjet toaletu, Craig je pospano ustao iz kreveta i pustio ga u stražnji vrt. Njegovo pospano stanje iznenada se promijenilo kad je ušao u svoju dnevnu sobu i ustanovio da se puni crnim dimom, piše CoventryLive.

Električni kvar koji je pokrenuo požar u kuhinji počeo se širiti i brzo se preselio u dnevnu sobu. Plamen je ostao neotkriven jer su Craig i Marie skinuli dimni alarm kako bi ga ukrasili samo nekoliko dana prije. Shadow je bio na oprezu i koristio je svoje instinkte da shvati da nešto nije u redu, iako je bio relativno dvogodišnjak i nije imao obuku o zaštiti od požara, prenosi Tuzlanski.ba.

  • “Svoje živote dugujemo Shadow”, rekao je Craig, te dodao: “Vatrogasci su rekli da nas nije probudio kad je to učinio, ne bismo bili ovdje sada – još nekoliko minuta i bili bismo mrtvi.  Shadow spava u sobi s nama, ali on je pokrenuo kuću. Počeo je lajati, pa sam mu rekao:  U redu je Shadow. Izvest ću te na malo. Tako sam napustio spavaću sobu i kad sam se spustio na dno stepenica, obuzeo me je crni dim. Kad sam ušao u salon, vidio sam plamen i očito je bilo očito da imamo požar u kući. Vratio sam se gore kod svoje partnerice, rekao sam joj da moramo izaći iz kuće jer smo imali požar”

    Craig dodaje kako je Shadow   lojalan, brižan porodični pas i da mu duguju, jer ih je spasio. Par se osjeća sretno što je živ, vatra ih je učinila beskućnicima sljedećih nekoliko mjeseci. Također su ostali bez gotovo ikakvog posjeda zbog štete od dima koja je uništila sve u njihovom domu na Meadow Roadu. Trenutno žive u hotelu jer se nije sigurno vratiti i srećom uspjeli su pronaći mjesto koje može primiti Shadow. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje