Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predivno: Niko ne umije da pokaže ljubav kao štene kom ste spasili život (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Čovjek po imenu Džoi Vagner našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme kada se jedno bespomoćno štene našlo u nevolji.

Maleni pitbul obreo se na ulici, bez zaštite, bez hrane i vode, bolestan, iznemogao i odbačen.

Sreća mu se osmjehnula kada ga je Džoi pronašao i sažalio se na njega, a zahvalnost kojom mu je nesrećno stvorenje uzvratilo rasplakala je svijet.

Čovjek je, naime, pronašavši bolesno štene na ulici, odlučio da reaguje prije nego što bude kasno, pa ga je odnio u lokalno prihvatilište.

Mališan je odmah predat u sigurne ruke veterinara, jer se nalazio u veoma lošem stanju, koje je svakog trenutka prijetilo da se pogorša.

Njegov oporavak trajao je sedam nedjelja, a spasilac ga od tada nijednom nije vidio, iako se redovno raspitivao o njegovom stanju. Džoi je u međuvremenu planirao posjetu svom malenom drugaru, ali je vjerovao da ga je on, usljed preživljenog stresa i dugog neviđanja, sigurno zaboravio.

Ipak, on se silno prevario.

Spašeno štene ne samo da se sjetilo svog spasioca, već je na ponovni susret s njim reagovalo tako dirljivo, da je mnogima natjeralo suze na oči.

Mališan, koji je u međuvremenu dobio ime Modžo, nije štedio radost koju je pokazao svom prijatelju. Sve vrijeme ga je “grlio”, mazio po licu i obasipao poljupcima, presrećan što ga ponovo vidi i što sada ima snage da mu iskaže zahvalnost.

Džoi je veliki ljubitelj pasa, koji brine o nekoliko desetina napuštenih kuca u lokalnom kanadskom prihvatilištu. Međutim, prijateljstvo koje se rodilo između njega i Modžoa je vječno, a kada pogledate video, biće vam jasno zbog čega. (zivotinje.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,