Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pas lutalica danima je ulazio u prodavnicu igračaka zbog plišanog jednoroga, a sada oboje imaju novi dom

Preuzmite sliku

Popularno

Slatki mali pas lutalica koji krade plišanog jednoroga iz prodavnice je jedini oblik krađe koji je skroz u redu. Ne samo da je u redu, nego i topi srca. 

Kako kaže radnica prodavnice, pas je očigledno tražio nekoga za maženje. Bio je uporan i pokušao čak pet puta da ukrade jednoroga.

”Prodavačica nas je nazvala i rekla da je na parkingu pas koji svako malo ulazi u radnju”, rekao je Joe Newborn, šef odjeljenja za životinje bez staranja.

”Uđe, ode do tog jednoroga i pokuša da ga uzme. Probao je da ga iznese četiri ili pet puta prije nego što su zatvorili vrata i pozvali nas. Možda je imao takvu plišanu lutku dok je bio kod nekoga u vlasništvu. U svakom slučaju, on je fiksirao tog jednoroga i baš je želio da ga iznese.

Ovaj mali kleptoman prošao je bolje nego prosječan lopov, pa je završio u lokalnom azilu za pse. Zaveden je kao lutalica i dobio je ime Sissu.

Pošto bi prodavačica imala muka da proda ubalavljenu igračku, Samantha Leyn, službenica azila, kupila je jednoroga za deset dolara. Tako je pomogla i prodavačici i psu koji je toliko želio da on i jednorog budu zajedno.

”Nije se odvajao od tog jednoroga” rekla je Leyn, ”Voli da spava na njemu, da se mazi s njim. Baš ga obožava.”

Nedugo zatim, azil je na svojoj Facebook stranici postavio slike Sissua uz opis: ”Evo šta se desi kada stalno upadate u prodavnicu da biste ukrali ljubičastog jednoroga! Ali onda pozovu nadležne i završite ”iza brave” zbog krađe.’

‘Bukvalno odmah su krenuli komentari u vezi pohvale azila i interesovanja za potencijalno usvajanje psa.

Iako će morati da provede još neko vrijeme u azilu, zaposleni u njemu kažu da Sissu već ima nove vlasnike. Oni nestrpljivo čekaju da udome njega i naravno njegovog ljubičastog drugara.

Vlasnica prodavnice je također riješila da se uključi. Odlučila je da pošalje poklon službenici Leyn, donaciju u vidu hrane za kućne ljubimce. Naravno, najslađe od svega, poslat će i nekoliko ljubičastih jednoroga novim vlasnicima lopova Sissua.  (ddl.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,