Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neobično prijateljstvo i velika ljubav: Pas koji ne može hodati i golub koji ne leti postali nerazdvojni

Preuzmite sliku

Popularno

Štene čivave koje ne može hodati postalo je najbolji prijatelj s golubom Hermanom, koji zbog invaliditeta ne može letjeti, piše Mirror.

Dvomjesečna čivava Lundy od kad se okotila ima problem s kralježnicom, a prošli je mjesec dovedena u životinjski centar Fondacije Mia u New Yorku, prenosi Tuzlanski.ba.

Maleni se psić brzo povezao s dugogodišnjim stanovnikom skloništa, golubom Hermanom.

Sada je par nerazdvojan, a često ih se vidi i kako zajedno idu na spavanje.

– Smjestila sam Hermana na pseći krevet i počela se brinuti za Lundy. Odlučila sam pažljivo smjestiti i Lundy u isti krevet za pse pored njega i brzo su počeli ‘komunicirati’ – ispričala je volonterka iz skloništa Sue, a kaže i kako zbog brige o psiću i zaštitničkom, skoro pa ‘majčinskom’ ponašanju, počinje misliti da Hermana treba drugačije nazvati jer je možda ženka.

  • Međutim, premda je par iz dana u dan sve bliži, vjerovatno će doći vrijeme kad će ih morati razdvojiti. Herman će naime ostati u skloništu, a volonteri se nadaju da će za Lundy nabaviti kolica da se može kretati te da će se oporaviti dovoljno da joj pronađu i porodicu koja će je udomiti.

    Udruenje Mia inače uglavnom radi sa životinjama s invaliditetom, koje bi često bile na nehuman način odbačene.

    – Naš je glavni cilj je briga za životinje s urođenim manama – rekla je Sue, a kaže da im ljudi ipak ponekad donose i povrijeđene ptice i vjeverice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,