Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neobična izložba: Manekeni na četiri noge prošetali modnom pistom (FOTO)

Preuzmite sliku

Najveći tržni centar u Novom Sadu, Big centar juče se pretvorio u neobičnu modnu pistu manekena na četiri noge u okviru manifestacije Pet party.

Vlasnici su prije izlaska na pistu, na kojoj ih je čekao četveročlani žiri, morali da se fotografišu sa svojim ljubimcima. Velikim tržnim centrom odzvanjao lavež pasa koji je nadjačavao žamor prolaznika i njihovih vlasnika. Manekeni su imali priliku da na više mjesta iz činija popiju vode, a izvjesno je da su veću tremu pred nastup imali vlasnici koji su ih i prijavili za izložbu, neko njihovi ljubimci.

Čeda je patuljasti maltezer i njegov vlasnik Miroslav kaže da je to rasa koja prati junake crtanog filma Asteriks i Obeliks. Njegov pas ima pet mjeseci i prvi put je na izložbi.

„Živimo u stanu, jako je disciplinovan i uredan. Najbolja drugarica mu je mačka, veoma se lijepo slažu, ugleda se na nju, ponekad se čak i ponaša kao maca. Obje životinje imaju svoje zdjele za hranu, ali uvijek se zamjene kada ih hranim“, kroz smijeh pričao je reporteru Anadolu Agency (AA) Čedin vlasnik.

Mnogi psi su imali različite modne detalje, od jaknica, kravata, mašnica pa sve do nakita oko vrata. Mnogi od vlasnika su takođe bili dotjerani za ovu priliku.

Don je pas rase mops star dvije i po godine, i imao je crnu leptir mašnu za ovu priliku. Živi u stanu sa svojom vlasnicom Tamarom Tunjaković i njenim suprugom.

„Nismo ranije imali životinje, htjeli smo psa. Čim smo vidjeli njegovu fotografiju odmah smo se odlučili da ga uzmemo. Ovo mu nije prva izložba i kravata je samo za svečane prilike kao što je ova. Inače, kada je hladno ima svoju jaknicu. Pored hrane za pse koju kupujemo u radnji posebno obožava piletinu“ kaže Tamara.

Mia je čivava i ima dvije godine, a na modnoj reviji nosila je  malu jaknu i nakit oko vrata.

„Pored nje suprug i ja imamo još jednog psa. Ovo nam je prva izložba. Uglavnom se uvijek odijeva i zbog estetskih razloga a zimi zato što je hladna a one su osjetljive“, kaže vlasnica ovog psa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje