Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najstariji zlatni retriver na svijetu napunio 20 godina

Preuzmite sliku

Popularno

Najstariji zlatni retriver na svijetu proslavio je svoj 20. rođendan, što je upečatljivo, imajući u vidu da je prosječni životni vijek te rase 10 do 12 godina.

Ogust, koju vlasnici Jennifer i Steve zovu Ogi, napunila je 20 godina i to proslavila uz tortu i prijatelje. Ona u domu ovog bračnog para, u Oklandu, živi od svoje 14 godine, i zahvaljujući njihovoj njezi, uspjela je da doživi mnogo više godina nego što je to slučaj sa većinom pasa ove vrste.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Al Rojo Vivo (@alrojovivo)

Prema organizaciji “Goldhearth Golden Retrievers Rescue” u Tenesiju, bilo je primjera da zlatni retriveri žive do 17 ili 18 godina – ali Ogi je ipak nešto posebno.

Svoj rođendan proslavila je uz kolač od šargarepe prilagođen psima, a takođe se igrala i sa drugim psima: Šermanom, Beleom i Brusom. Iako je u “ozbiljnim godinama”, njeni vlasnici tvrde da sa Ogust i dalje uživaju u svakodnevnim šetnjama.

  • Ogi redovno uzima suplemente i jede specijalnu mješavinu vlažne i suhe hrane za pse koja joj je propisana nakon problema sa bubrezima koji su započeli kada je imala 14 godina. (nationalgeographic.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,