Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kreativnost na djelu: 59-godišnjak napravio biblioteku štapova za pse

Preuzmite sliku

Pse je lako usrećiti. Pokušajte im priuštiti ukusnu poslasticu, škakljivu igračku. Međutim, znate li šta većina pasa najviše voli? Štapovi! Ma koliko mali ili veliki bili, očnjaci ne mogu proći pored dobrog komada drveta, a da ga ne zgrabe.

59-godišnji vlasnik psa po imenu Andrew Taylor to vrlo dobro zna. Uzbuđenje psa zbog štapova donijelo mu je zanimljivu ideju. Vješt čovjek odlučio je stvoriti biblioteku sa štapovima i smjestiti je u park kako bi svi lokalni psi mogli posuditi štap za igru. “Naš pas Bella postao je zaljubljenik u štapove jer se trgao da rastura sve loptice ili igračke”, rekla je Tejlorova kćerka Tayla.

  • Muškarac koji živi u Kaiapoi-u, na Novom Zelandu, sakupio je prilično nekoliko štapova nakon što je posijekao drveće sa strane svoje kuće. Pustio ih je da ih učine glatkim i čistim za pse, a zatim je nastavio sa izradom kutije za stavljanje grančica, piše Bored Panda.

  • „Tokom sječe stabala moj se otac našao s puno mrtvih grana, i znajući iz iskustva koliko je teško pronaći dobar štap, i da se novi park za pse uskoro otvara, imao je ideju da će spasiti i staviti ih u nekakvu kutiju “, rekla je Tayla.

  • Ugravirao je kutiju sa natpisom “Biblioteka štapova” ohrabrujući ljude da ih vrate kad se njihov pas završi sa igrom. Nakon što je kutija stavljena u park, Tayla je čak pozvala ljude da prisustvuju sastanku kako bi isprobali novu ideju. Oko 50 ljudi sa svojim ljubimcima pojavilo se.

  • Lokalni vlasnici pasa voljeli su jednostavnu, ali vrlo korisnu ideju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje