Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Herojski čin: Tri haskija spasila mače od smrti i postali njegovi najbolji prijatelji

Preuzmite sliku

Nevjerojatna priča o prijateljstvu između tri haskija i mačića.

U hladnom zimskom danu, sudbina malenog mačića bila je na rubu propasti. Odbačeno i ostavljeno da se bori za svoj život, isprva se činilo da nema nade.

Međutim, priča je imala sretan kraj zahvaljujući hrabrosti i suosjećanju sibirskih haskija i njihove vlasnice.

Naime, priča o ovom nevjerojatnom spašavanju počinje kad je majka mačka, koju neki zovu “majkom kukavicom“, odlučila napustiti svoje novorođeno mače na hladnoj ulici. Snijeg je prekrio malo krzno bebe, čineći ga gotovo neprimjetnim. Sudbina malenog bića činila se tragičnom.

Međutim, tu dolaze heroji priče: sibirski haskiji koji su tog dana izašli u šetnju. Njihova vlasnica primijetila je da su njezini ljubimci postali neuobičajeno uzbuđeni i znatiželjni, a kada su počeli kopati po snijegu, shvatila je da se nešto neobično događa.

Ispod sloja bijelog pokrivača, haskiji su pronašli novorođenog mačića. Veličine dječje šake, beba je bila smrznuta i gotovo nepomična. No, uprkos njihovom veličanstvenom otkriću, ovi plemeniti psi nisu stali samo na tome. Odlučili su uzeti malenog mačića pod svoje šape.

Najvažnija stvar za preživljavanje novorođenčeta mačića je toplina, jednako koliko i hrana. Sibirski haski Lilo, poput pravog anđela čuvara, nije napuštao svoju novu obvezu. Ležeći pored bebe i grijući je svojim tijelom, Lilo je doslovno donijela novi život u tijelo malenog mačića.

I tako je prošla duga i hladna noć, a svitanje je označilo početak novog dana za ovo nevjerojatno prijateljstvo. Kako su bebine oči polako počele otvarati, postalo je jasno da je nova porodica stvorena.

Vlasnici ovih divnih životinja odlučili su dati imena svojim ljubimcima – sibirski haski Lilo i novorođenom mačiću Rosie.

Rosie i Lilo su ubrzo postale nerazdvojne prijateljice. Njihovo prijateljstvo bilo je toliko posebno da je vlasnik odlučio podijeliti njihovu priču s ostatkom svijeta putem Instagrama. Na tom profilu, nazvanom “LiloAndRosie“, redovno su dijelili slike ovog nevjerojatnog prijateljstva.

Kroz niz slika i videa objavljenih u proteklih šest mjeseci, Lilo i Rosie postali su internet senzacija. Njihovo prijateljstvo podsjeća nas na važnost suosjećanja i pomoći u nevolji, bez obzira na to koliko se razlikujemo od onih kojima pružamo pomoć.

Priča o Lilo i Rosie podsjeća nas da plemenitost i nevjerojatna prijateljstva često dolaze iz najneočekivanijih izvora. To nas inspiriše da budemo bolji prema životinjama i da cijenimo snagu prijateljstva koje ne poznaje granice vrsta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,