Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako doživjeti stotu? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kako živjeti što duže? FACE TV ima savjete.

Doživjeti stotu – želja je mnogih. Ipak, rijetki je i proslave. FACE TV je otkrio postoji li formula za “stotku” i je li moguće i što možete napraviti kako biste utjecali na svoj životni vijek – od prehrane i vježbanja do fitnessa za mozak.

Centar za Zdravo Starenje se fokusira na poboljšanje zdravlja i kvalitete života osoba treće životne dobi u tri kantona u Federaciji Bosne I Hercegovine.

Projekat se zasniva na radu na poboljšanju usluga za starije osobe kao i kvalitetnijem razvoju politika i programa za ovu populaciju. Iskustva iz projekta će se između ostalog koristiti u pravljenju nacrta strategije potpore za ljude treće životne dobi koji žive u oba entiteta u Bosni i Hecegovini.

Indirektni korisnici projekta uključuju profesionalce, volontere i organizacije koje djeluju u zajednici a koji rade u oblastima vezanim za njegu i potporu (socijalnu, zdravstvenu) starijim licima. Kao indirektni sudionici projekta biti će uključene i porodice osoba treće životne dobi koji trenutno nose veliki teret brige za svoje najmilije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,