Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. ljekari pokrenuli medicinski portal: Pouzdane informacije za bolje zdravlje!

Preuzmite sliku

U današnje, digitalno doba, svjedočimo poplavi informacija koje dobijamo iz raznih pravaca. Google, socijalne mreže, informativni portali, praktično smo zatrpani obiljem inormacija koje sežu od banalnosti do iznimno vrijednih.

U ovakvoj digitalnoj džungli, posebno profitiraju različiti kvazi eksperti, koji vrlo često plasiraju pseudo naučne informacije (pseudo naučno: izgleda i zvuči pametno, a u stvari je potpuno neutemeljeno) iz područja medicine, i uopšte zdravstvene tematike.

Kao rezultat toga imamo problematičnu činjenicu da prosječan čovjek u BiH kada traži zdravstvenu informaciju na internetu ili kada mu se ona jednostavno nudi putem društvenih mreža, ne može da razluči šta je istina ili laž. A to može biti potencijalno opasna situacija. Još je Mark Twain jednom rekao da treba biti oprezan kada se čitaju medicinske knjige, jer se može desiti da umrete od štamparske greške.

Upravo stoga treba potvrditi činjenicu da je do juče postojala nezadovoljena potreba da na BiH internet nebu postoji relevantan izvor medicinskih i zdravstvenih informacija, sa tekstovima koje potpisuju eksperti, medicinski, zdravstveni, nutricionistički stručnjaci, a koji će dati valjane, provjerene i tačne informacije i savjete.

Portal Web Doktor (webDR.ba) je zdravstveni portal iza čijeg uredništva stoje provjereni medicinski stručnjaci iz naše zemlje i šire – ljudi koji imaju zadatak i misiju da podignu zdravstvenu prosvijećenost našeg stanovništva i da kroz digitalne kanale pruže nezavisne i provjerene medicinske i zdravstvene savjete, upute, objašnjenja. Samo sa jednim ciljem – da sa pouzdanim informacijama naši posjetitelji dođu do boljeg zdravlja. Otuda i moto portala – Pouzdane informacije za bolje zdravlje.

Pozivamo Vas stoga da redovito posjećujete našu stranicu koju možete naći na webdr.ba i da tu pronađete ono što Vas interesuje, ali i da čitanjem naših tekstova možda nađete i ono za što niste ni mislili da Vam treba. Educirajte se i naravno kontaktirajte nas sa Vašim upitima i prijedlozima za nove teme.

Do tada – za Vaše bolje zdravlje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,