Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog nepažnje na FB na rođendan joj došlo 4000 ljudi koji su izazvali nerede (VIDEO)

375465-party
Preuzmite sliku

Djevojka je greškom poslala poziv na rođendanski party preko Facebooka koji se proširio poput požara. Izbili su neredi na ulici u kojima je šestero ozlijeđenih, od čega troje teže.

375465-party

Interventna policija smirivala je nerede te su se sukobili sa skupinom huligana u nizozemskom gradiću Harenu, nakon što je djevojka (16) na Facebooku greškom objavila javni poziv na party za 16. rođendan.

Nizozemski mediji navode kako je na zabavu došlo oko 4000 ljudi, a u neredima koji su izbili policajce su gađali kamenjem, bocama, biciklima i teglama cvijeća. U tom je haosu ozlijeđeno šestero ljudi, od toga troje teže.

Interventni policajci postavili su ograde u ulici gdje živi djevojka, a kamenje i ostali predmeti koji su letjeli prema policiji oštetili su brojne automobile i kuće. Mladi su razbili i opljačkali nekoliko trgovina, te zapalili jedan automobil.

Interventni policajci nekoliko su puta u jurišu pokušali rastjerati gomilu, a uhapsili su 20 ljudi. Nova hapšenja se očekuju nakon što se analiziraju policijske snimke.

Dolazak u gradić od 18.000 stanovnika potvrdilo oko 30.000 ljudi

Policija je bila u stanju pripravnosti nakon što je djevojka greškom javno objavila poziv na rođendansku zabavu, a ne u privatnoj grupi te se pozivnica proširila na vjeruje se oko 30.000 ljudi. Djevojka je ranije tog dana otišla iz kuće u mjestu s 18.000 stanovnika.

Poslala je poziv prijateljima za party, a potom se proširio poput požara – rekla je glasnogovornica policije u Groningenu.

Ova tinejdžerica je jednostavno poziv na svoj rođendanski party zaboravila obilježiti kao privatno, i tako je izazvala haos u holandskom gradiću Haren.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: