Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Viralni hit: Urnebesni crtež koji dokazuje da djeca ne znaju lagati

Preuzmite sliku

Dječja iskrenost je jedna od najvećih ljepota života. Nekada nas ona može dirnuti, a drugi put nasmijati do suza. Potonje je pokazala i ilustracija šestogodišnje djevojčice koja je zahvaljujući društvenim mrežama postala viralni hit

Anonimni korisnik na Imguru je objavio fotografiju crteža s opisom: ‘Šestogodišnjakinja moje prijateljice nacrtala je ovo u školi,’ a isti se u manje od sedam dana strelovito proširio društvenim mrežama te prikupio više od 2 milijuna pregleda.

Viralna fotografija ilustrira majku djevojčice u dvije faze: neposredno nakon buđenja, te prije nego što izađe iz kuće. Iako je riječ je likovnoj tehnici malog djeteta, jasan je kontrast između prirodno raskuštrane žene u rano jutro i one sređene koja je odabrala odjeću, napravila frizuru te se našminkala.

  • crtez-djeca-mama-izgled-iskrenost
  • Većina komentatora na društvenim mrežama oduševljena je dječjom iskrenošću te se smije naglas na likovno ostvarenje šestogodišnje djevojčice, no poneki su se pitali zbog čega bi učiteljica u školi dala djeci ovakav zadatak.

    Zahvaljujući viralnom statusu fotografije javili su se neki prosvjetni djelatnici koji tvrde da su ovakvi zadaci uobičajeni u nižim razredima osnovne škole u nekim zemljama, a smišljeni su kako bi djeca na duhovit isladak način obradovali svoje roditelje. (zadovoljna.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,