Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Udala se slavna ukrajinska snajperistica: ‘Nisam mogla zamisliti idealnije vjenčanje’

Preuzmite sliku

Nema šanse da Ukrajinac Jevgenij Stipanjuk ikada zaboravi ženi čestitati godišnjicu braka.

Oženio se tačno na svoj rođendan, koji se poklopio s Danom branitelja te okupirane zemlje, i to na prvoj liniji, u regiji Harkiv.

A ni mladenka mu nikako nije obična djevojka. Na vječnu ljubav u dobru i zlu prisegnuo je slavnoj snajperistici Jevgeniji Emerald, časnici Oružanih snaga Ukrajine, poznatoj pod imenom Ivana Orleanska, piše Slobodna Dalmacija.

Ceremonija vjenčanja održana je u šumi, na prvoj liniji obrane, jedine zvanice su bili vojnici, a vjenčao ih je neimenovani general. Mlada je blistala u bijeloj dekoltiranoj vjenčanici s buketićem od pšenice, a mladoženja je bio u vojnoj uniformi.

Fotografije njihova vjenčanja preplavile su društvene mreže, a preko Instagrama se oglasila i mladenka, objavivši fotografije “svog savršenog vjenčanja”.

“Danas sam službeno postala supruga vojnika. Nisam mogla zamisliti idealnije vjenčanje! Ovo je poseban dan”, napisala je na Instagramu Emerald, opisujući kako je sam čin sklapanja braka bio skroman, brz i u vojnom okruženju.

Na njezinom Instragram profilu da se uočiti kako je Jevgenija do početka ruske invazije na Ukrajinu bila obična djevojka, bavila se nakitom, vječno dotjerana…, a onda se s prvim danom invazije sve promijenilo.

Već prvog dana rata pozirala je s oružjem u kuhinji i napisala da namjerava ostati u Ukrajini i boriti se, kao i da ne podržava one koji su s prvim granatama skupili kufere i pobjegli.

Kako piše The Odessa Journal, Jevgenij i Jevgenija upoznali su se na ratištu a već u augustu objavili su da su zaručeni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,