Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Zürichu otvorene drvene garaže za seks (FOTO)

garazezasex
Preuzmite sliku

“Odjeljenja za seks” opremljena su i sa alarmima koje prostitutke mogu da aktiviraju ukoliko osjete da su u opasnosti.

garazezasexU Zürichu su otvorene improvizovane drvene garaže namijenjene za vozače automobila koji žele usluge prostitutki.

Takozvana prolazna “odjeljenja za seks” zvanično će biti otvorena 26. avgusta i dio su napora vlasti Züricha za regulaciju prostitucije, borbe protiv podvođenja i poboljšanja bezbjednosti za seksualne radnice.

Devet struktura, koje podsjećaju na garaže, smještene su u nekadašnjoj industrijskoj zoni u zapadnom dijelu Züricha. Prema pisanju britanskog dnevnika “Daily telegraf“, organizovane su uz tipičnu švajcarsku preciznost.

Vozači automobila moraju da prate jasno označen pravac, duž kojeg se nalazi do 40 prostitutki. Po odabiru prostitutke i ugovorene cijene, vozači automobila odlaze u drvene garaže, čija je unutrašnjost oblijepljena upozorenjima za upotrebu kondoma i rizicima koje predstavlja virus HIV i sida.

garazezasex2

Lokacija je otvorena od rane večeri do 5 časova ujutro samo za vozače automobila i nije dozvoljen dolazak pješaka ili motorista.

Osobe koje budu tražile seksualne usluge izvan tri odobrene zone, uključujući i dio sa “odjeljenjima za seks”, suočiće se sa novčanom kaznom u iznosu od 365 eura.

Projekat vrijedan 1,6 miliona eura odobren je prošle godine na referendumu u Zürichu. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: