Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U venezuelskom zatvoru otvoren disko sa striptizetama za osuđenike

nocniklub zatvor
Preuzmite sliku

U zatvoru na otoku Margariti na sjeveroistoku Venezuele na Veliki četvrtak otvorena je diskoteka u kojoj će gostovati striptizete i u koju će zatvorenici imati “slobodan” ulazak, objavio je u subotu list El Universal.

nocniklub zatvorZbog loše situacije u venezuelskim je zatvorima diljem zemlje tokom 2012. smrtno stradalo oko 600 zatvorenika, prenosi list.

Diskoteka “El Yate club”, otvorena je na Veliki četvrtak u zatvoru San Antonio u prisutnosti prijatelja i porodica zatvorenika koji su im uputili pozivnice putem društvenih mreža. U pozivnici je detaljno opisana nova diskoteka koja može primiti do 600 gostiju.

Opremljena je, kako navodi list, “spektakularnim svjetlosnim efektima, profesionalnim razglasom, klima uređajima, a povremeno će ondje gostovati i striptizete”.

Ministarstvo pravosuđa u subotu poslijepodne nije službeno reagiralo na tu informaciju. List je, pozivajući se na izvore bliske ministarstvu, prenio da se party produžio do ranih jutarnjih sati.

U Venezueli već nekoliko godina vlada teška kriza u zatvorskom sistemu, prvenstveno zbog prenapučenosti zatvora, ali i zbog zastarjele ili nedostatne infrastrukture te nasilja u kojemu je tokom prošle godine smrtno stradala 591 osoba. U velikom broju slučajeva zatvori su predani na upravljanje zatvorenicima koji su naoružani do zuba, a katkad imaju i vođu.

Unatoč tomu što su diskoteke zabranjene u venezuelskim zatvorima, ministrica za zatvorski sistem Iris Varela smatra da uvođenje ovakve aktivnosti u zatvore može pridonijeti smanjenju nasilja u njima. U nekim zatvorima postoje i bazeni.

Prema podacima nevladinih organizacija, u venezuelskim zatvorima prošle je godine bilo 48.262 zatvorenika, iako je maksimalni kapacitet svih zatvora 16.539 osuđenika.

Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: