Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Torbica “manja od zrna soli” prodata za 63.750 dolara

Preuzmite sliku

Popularno

Ručna torbica mikroskopske veličine “manja od zrna soli” prodata je na aukciji za 63.750 američkih dolara, prenosi Anadolu.

Kako javlja BBC, da bi se vidio dizajn torbice potreban je mikroskop, budući da je ovaj sićušni predmet veličine 657 puta 222 puta 700 mikrometara.

“Dovoljno uska da prođe kroz igleno oko, ova torba je tako mala da vam treba mikroskop da je vidite”, objavio je kreativni tim koji je izradio tašnu MISCHF, poznat po svojim kontroverznim kreacijama.

Među njihovim kreacijama su cipele koje sadrže ljudsku krv, patike sa svetom vodom u đonu i ogromne crvene gumene čizme.

Ovog puta, njihov tim kreatora je odlučio da trend malih torbica dovede do ekstrema.

“Postoje velike torbe, normalne i male torbe, ali ovo je posljednja riječ u minijaturizaciji torbi”, poručili su iz MSCHF-a.

Na torbi je logo firme Louis Vuitton, ali sam predmet nema nikakve veze sa tim brendom.

Torbica je napravljena od fotopolimerne smole korištenjem tehnologije 3D štampanja koja se često koristi za izradu sićušnih mehaničkih modela i struktura.

Dok se na njoj radilo, neki od uzoraka torbica koje je brend poslao na pregled bili su toliko mali da ih je tim MSCHF-a izgubio, piše magazin “Smithsonian”. (Foto: MSCHF)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,