Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tata izrađuje fenomenalne kostime Disneyevih likova svojoj djeci (FOTO)

Preuzmite sliku

Počelo je tako da su jedan dan išli u Disney World

Nephi Garcia, 32-godišnji kalifornijski modni dizajner i otac troje djece, za svoju djecu redovno izrađuje prilično impresivne kostime iz Disneyevih crtića, prenosi The BuzzFeed. Garcia se modnim dizajnom bavi posljednjih devet godina, no kada je dobio kćeri okrenuo se kostimima čije fotografije objavljuje na Instagramu.

Tokom prošle godine njegova obitelj je isplanirala putovanje u Disney World, a njegova šestogodišnja kćer Lili zamolila ga je da joj napravi kostim koji će moći tamo nositi. Garcia joj je od ostataka tkanine napravio haljinu dobre vile iz Pepeljuge, a ljudi su bili toliko fascinirani kostimom da su malenu neki tražili i autogram.

Sin se voli oblačiti u negativce

Idućeg dana dobio sam narudžbu za deset kostima”, kaže Garcia koji je otac dvije kćeri i sina. “Lili stvarno voli haljine. Moj sin se voli oblačiti kao negativac, osobito kao Gatson iz Ljepotice i zvijeri. Pokušavam raditi kostime koji idu izvan zadanog okvira“, rekao je Garcia.

Garciji je potrebno četiri do šest sati za izradu jednog dječjeg kostima. “Mrzim ponavljati isti dizajn, tako da stalno pokušavam postići da svaka haljina izgleda unikatno“, rekao je Garcia koji, osim što radi dječje, također radi i kostime za odrasle.

Nada se karijeri u pozorišnoj i filmskoj kostimografiji

“Za kostime za odrasle potrebno mi je 12 do 48 sati rada. Cijene kostima nisu jeftine, ali ne želim proizvoditi jeftine proizvode”, rekao je Garcia koji, kako tvrdi, koristi isključivo kvalitetne materijale, između ostalog i organsku svilu. Početna cijena dječjih kostima je 600 dolara, dok oni odrasli počinju na 1800 dolara.

“Nadam se da ću jednog dana raditi kostime za predstave na Broadwayu ili za filmove. No, nikada neću odustati od izrade haljina za ljude koji nisu u toj industriji – želim im izraditi kvalitetne odjevne predmete koje nigdje ne mogu dobiti”, kaže Garcia. (telegram.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,