Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svaki peti muškarac mijenja donji veš tek nakon sedam dana nošenja

Preuzmite sliku

Novo istraživanje otkrilo je koliko često ljudi peru i čiste svoju odjeću i donji veš, a podaci su dali “divne” rezultate.

Za razliku od žena, koje mijenjaju donji veš nakon svakog nošenja, prema statistici 20 posto muškaraca u Velikoj Britaniji mijenja samo hlače svake sedmice, piše Weles Online.

Novo istraživanje o navikama pranja donjeg veša razotkriva u kojoj mjeri muškarci odgađaju pranje veša.

Istraživanje koju je proveo Currys pitalo je koliko često Britanci peru određene odjevne predmete, prenosi Tuzlanski.ba.

A u istraživanju u kojem je učestvovalo više od 2.000 stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva otkriveno je da iako je većina 54 posto izjavila da pere svoj donji veš nakon svakog nošenja, šokatna upravo činjenica da je jedan od pet muškaraca priznao da pere svoj donji veš nakon što ga nosi cijelu sedmicu.

Zabrinjavajuće je što pet posto ispitanika tvrdi da će produžiti nositi isti donji veš na dvije do tri sedmice nošenja.

To je u oštroj suprotnosti s 81 posto žena koje su odgovorile nakon svakog nošenja, a samo devet posto nakon sedam dana nošenja.

Što se tiče pidžama 44 posto nosi isti par pidžame sedam dana prije nego što ih baci u pranje, dok više od četvrtine preferira novi par pidžame nakon samo dva nošenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje