Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Studentica upoznala muškarca na internetu i silovala ga: Nije prihvatala ‘ne‘

Preuzmite sliku

Studentica Imogen Brooke (30) pojavila se na ročištu na sudu zbog optužbi da je prisilila muškarca kojeg je upoznala na internetu na seks s njom.

Brooke, koja je bila ‘puno veća i jača‘ od svoje žrtve, popela se na muškarca i nije prihvatala njegovo ‘ne‘ kao odgovor. 30-godišnjakinja pritom je bila poprilično pijana, a njegovo protestiranje samo joj je ‘na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo‘ te ga je počela ‘jahati‘, rečeno je sudu.

Nakon 15 minuta sišla je s njega, otkotrljala se na drugu stranu kreveta i odmah zaspala, ostavivši napastovanog muškarca, koji ne smije biti imenovan iz pravnih razloga, da u nevjerici leži u krevetu, rečeno je sudu u Southamptonu, piše Jutarnji.hr.

Nakon svega iznesenog, gospođica Brooke poricala je jednu optužbu prema kojoj je se optužuje za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka. Ovo se, naime, razlikuje od optužbe za silovanje, za koju je zakonska definicija kada osoba namjerno penetrira penisom u tuđu vaginu, anus ili usta, bez pristanka druge osobe. Porotnicima je rečeno kako je ‘pogrešna predodžba‘ da su žrtve seksualnih prijestupa uvijek žene.

“Imogen Brooke navela je tužitelja na seksualnu aktivnost, a on nije pristao. Ona nije razumno vjerovala da je pristao. U javnosti je slika seksualnog prijestupnika muškarac, a žrtva seksualnog prijestupa gleda se kao žena. To je pogrešno mišljenje. To je zabluda, pogrešno gledište. Ovaj sud, u dogledno vrijeme, može koristiti drugu riječ, a to je ‘stereotip‘. Ona je široko rasprostranjena, ali fiksna i previše pojednostavljena slika ili ideja o određenoj vrsti osobe ili stvari. Vezano uz seksualna pitanja, ta kratka suknja koju nosi žena, je li ona fer igračica? Je li samo silovanje ako je žena sva u modricama? Muškarac s penisom u erekciji, ta jutarnja erekcija, događa li se to zato što su muškarci seksualno uzbuđeni? Stereotipima nije mjesto na kaznenom sudu. Ovaj se slučaj mora suditi na temelju kaznenih dokaza, a ne na temelju stereotipa. Fizičko uzbuđenje potpuno je odvojeno od pristanka. Samo zato što ste fizički uzbuđeni ne znači da to i želite”, rekao je tužitelj Robert Bryan.

Poroti je rečeno da se navodni napad dogodio u njezinu domu u Southamptonu.

“Nakon što su popili nekoliko pića, otišli su u krevet, a on je želio ići spavati. Gospođica Brooke željela je seks pa ga je povukla za ruku, da bi ga na kraju okrenula na leđa. Povukla ga je prema sebi i rekla: ‘Pa, ti možda kažeš ‘ne‘, ali tvoj ku*** kaže ‘da‘.‘ Popela se na njega i svukla mu bokserice. Rekao je policijskim istražiteljima da je ona bila dosta veća i jača od njega te da se nije mogao pomaknuti. Htio je da to prestane. Mislio je da će biti dovoljno reći ‘ne‘. Na kraju kad je to konačno završilo, samo se okrenula i otišla spavati. Na razgovoru u policiji priznao je da je imao erekciju, ali je nije želio imati. Bila je na njemu, jahala ga je oslanjajući se na njegova ramena. Nije završilo njegovom ejakulacijom, već time što je izgubio erekciju pa je ona odustala. Rekla je da se napalila i da je htjela seks. Kad je učinila to što je učinila, rekao je da je odustao jer ga ona nije željela poslušati”, objasnio je Bryan.

Također je dodao da je gospođica Brooke odbacila optužbe jer je ‘svjesna svoje težine‘ i nikada ne bi zauzela takav stav. Također se ne sjeća da se taj incident uopće dogodio. Podnositelja žalbe opisao je kao ‘nesofisticiranog‘ i ‘naivnog‘ oko seksualnih pitanja. Zatim je poroti pušten njegov razgovor s policijom.

“Bila je jako pijana i rekla je da je raspoložena za seks. Bila je napaljena i htjela se seksati, a ja nisam, i nastavila me vući za ruku. Ona je puno veća i jača od mene i jednostavno nisam mogao učiniti ništa po tom pitanju. Ne mogu je pomaknuti dok je na meni jer je puno teža od mene. Ona je otprilike dvostruko teža od mene pa se nisam mogao pomaknuti. Želio sam da završi. Jednostavno sam odustao jer me nije htjela poslušati. Rekao sam što sam rekao, ali to je bilo kao da joj je na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo. Činilo mi se kao da je sve trajalo godinama, ali vjerojvtno nije trajalo dulje od 15 minuta. Imao sam osjećaj kao da traje jako dugo, nikad kraja. Osjećao sam se povrijeđeno. Nisam mogao vjerovati da se to dogodilo. Sutradan se nije sjećala što se dogodilo. Primijetila je da sam distanciran, ali nije znala zašto. Žao mi je što se to dogodilo na takav način. Osjećao sam se kao da me netko udario šakom u lice”, čulo se na snimci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,