Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta ruke otkrivaju o muškarcu: Koliko će biti vjeran, ljubazan?

Preuzmite sliku

Ruke mogu reći mnogo o muškarcu, daleko više od toga koliko drži do čistoće (ili ne drži – crno ispod noktiju).

Ruke mogu otkriti kakvim se poslom bavi, a dužina prstiju, specifično, još i neke druge detalje. Dakle na što treba obratiti pozornost? Evo pet karakteristika koje ti prsti o njemu otkrivaju.

Promiskuitetnost

Ako je prstenjak duži od kažiprsta, to je dobra predispozicija za promiskuitetno ponašanje; ako je duži kažiprst, monogamnost mu je u krvi. Do ovog su otkrića došli ispitujući 585 muškaraca, ali i žena o njihovim seksualnim navikama. U brojkama: 57% muškaraca s dužim prstenjakom sklonije je varanju, a 43% su vjerni. Dok su žene s dužim prstenjakom nevjerne u manjem postotku, samo njih 47%.

Ljubaznost

U spomenutoj studiji 155 ispitanika ispunjavalo je obrasce o društvenim interkacijama koje su imali tokom 20 dana. A zatim su opisali kako su se pritom ponašali, od toga da su se s osobom lijepo slagali do svađalačkog ponašanja. Otkriveno je da su muškarci s kratkim kažiprstom i dugim prstenjakom u prosjeku ljubazniji prema ženama. Oni su se u trećini slučajeva ponašali ugodnije prema ženama i u trećini slučajeva su se manje svađali i to ne samo sa ženama s kojima su u seksualnoj vezi već i sa prijateljicama i kolegicama.

Želja za djecom

Ljudi s dužim prstenjakom također su skloni imati više djece. Imaju skladnije veze sa ženama pa je vjerovatnije da će veza i duže potrajati. To možda objašnjava zašto u prosjeku imaju više djece.

Volja za kompromisom

Budući da smo već čuli da se “prstenjaci” u trećini slučajeva više slaži i u trećini slučajeva manje svađaju od onih kojima je duži kažiprst, znanstvenici su zaključili da su i skloniji kompromisima.

Vještina slušanja

Kad razgovaraju sa ženama, muškarci dužeg prstenjaka će vrlo vjerovatno pažljivije slušati šta ona govori, više se smješkati i smijati i dijeliti više komplimenata, kažu. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,