Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šest znakova koji ukazuju na to da ne treba da stupite u brak sa svojim partnerom

Preuzmite sliku

Vjenčajte se osobom o kojoj možete reći više dobrih nego loših stvari i sa čijim manama možete da živite.

Najvažnije je ne žuriti, već dobro razmisliti prije nego što izgovorite sudbonosno “da”. Ljudi koji se razvedu gotovo uvijek kažu da nije ni trebalo da se vjenčaju, ali da li se pitaju zašto su ipak pristali na brak, iako im je intuicija govorila suprotno. Lin Meredit Golodner, bračni savjetnik, podijelila je šest sigurnih znakova koji ukazuju na to da niste spremni na brak.

Mislite da vaš partner često izgleda “neuredno”

Kako se čovjek odnosi prema sebi, ima mnogo veze sa tim i kako ga drugi vide. Da li šeta gradom u zgužvanoj gardreobi ili izgleda uredno i pristojno? Često se iza neurednog izgleda krije neuredna duša.

Primjetili ste da je vaš parner ponekad nesposoban

Budite iskreni prema sebi i zapitajte se da li vaš partner može da zadrži svoj posao? Da li je spreman da postane roditelj? Ako ga ne smatrate odraslom ozbiljnom osobom vjerovatno još nije spreman na brak.

 • Niste zadovoljni sobom

  Ako niste zadovoljni samim sobom, i osjećate da morate da poradite na mnogim stvarima, vjenčanje garantovano neće predstaviti rješenje.

  Niste seksualno kompatibilni

  Hemija u spavaćoj sobi ima mnogo veze sa tim koliko dobro komunicirate sa partnerom. Ako sada nemate volje ili energije za intimne odnose, vjerovatno to nećete želeti ni kasnije, kada budete imali djecu.

  Osjećate da vaša veza prebrzo napreduje

  Ne žurite sa brakom. Dajte vašoj vezi vremena. Dobro upoznajte svog partnera pre nego što odlučite da se vjenčate.

  Vaša vjeridba ili brak djeluje kao izbor nekog drugog

  Brak nije mala stvar. Ne dozvolite da vas tuđe mišljenje natjera da napravite taj korak. Vjenčajte se sa osobom u kojoj vidite više dobrih nego loših osobina, i s čijim manama možete da živite. (Telegraf.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,