Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porodica živi sa sedam odraslih tigrova, i bebi daju da ih jaše (VIDEO)

porodica-tigrovi1
Preuzmite sliku

‘Nikada me nije bilo strah za sigurnost moje prodice. Životinjama moraš pokazati ljubav i poštovanje te će ti na isti način uzvratiti’ – ističe glava porodice Ary Borges

porodica-tigrovi1

Porodica Borges iz brazilskog grada Maringe jako voli mačke. I ništa tu ne bi bilo čudno da te mačke nisu – odrasli tigrovi! Ova porodica ih danas ima čak sedmero, a počelo je tako što je Ary Borges, glava porodice, prije osam godina dva tigra spasio iz cirkusa te ih stao u dvorištu uzgajati.

O ljubimcima uz njega brinu njegove tri kćeri – Nayara (20), Uyara (23) i Deusanira (24) – koje ih hrane, šeću, s njima se igraju, pa čak i plivaju u bazenu.

Jedino ih se zet Rafael boji ‘kao vrag tamjana’, ali ne može spriječiti suprugu Uyaru da njihovu dvogodišnju kćerkicu Rayaru drži blizu predatorima.

porodica-tigrovi2

– To što ova porodica radi je opasno. Volio bih da me supruga sluša i da drži našu bebu na sigurnoj udaljenosti – izjavio je Rafael, s kojim se Ary baš nimalo ne slaže.

– Nikad me nije bilo strah za sigurnost moje porodici. Životinjama moraš pokazati ljubav i poštovanje te će ti na isti način uzvratiti. Ti su tigrovi članovi ove porodice i više ne mogu zamisliti život bez njih – ističe.

Borges se u međuvremenu prestao baviti uzgojem tigrova jer su mu tako naredile vlasti budući da nije imao dozvole, ali se nada se da će uspjeti otvoriti ekopark u kojem će ove životinje moći slobodno živjeti.

Kaže, te životinje na tržištu više vrijede mrtve nego žive i njegova je misija pomoći pri održavanju vrste. (24sata)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: