Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plata do 5 hiljada eura, škola nije potrebna: Evo o kojem je poslu riječ

Preuzmite sliku

Visoke plate nisu više sinonim za stepen obrazovanja. To svakodnevno potvrđuje veliki broj oglasa, gdje se doslovno bez školske spreme nudi zarada od nekoliko hiljada eura.

Jedan takav trenutno je aktuelan na domaćem portalu za pronalazak posla, a gdje poslodavac dispečeru nudi mjesečnu zaradu do 5000 eura. Donedavno su ovakve cifre bile apsolutno nedostupne domaćem stanovništvu, međutim, nedostatak radne snage i dolazak stranih firmi kod nas, doveo je do potpunog preokreta. Dobro plaćen posao i zavidne plate mogu se vrlo lako pronaći samo ako se poznaju neke tražene vještine, što vrlo često nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem.

 • U oglasu za dispečera, američka kompanija koja posluje u Beogradu nema visoke uslove koje bi potencijalni zaposleni trebali posjedovati. Iako bi mnogi pomislili da za zavidnu cifru koju nudi i traži nemoguće, to ovoga puta nije slučaj

  Naime, kako je u oglasu navedeno prva i glavna stavka koja se očekuje od kandidata je da ima najmanje dvije godine radnog iskustva u industriji transporta. Kao drugi uslov traži se znanje engleskog jezika, što je i očekivano. Posljednji od uslova koje poslodavac ima je spremnost na rad u popodnevnoj smjeni do ponoći, odnosno po američkom radnom vremenu.

  Odgovornosti koje bi radnik na spomenutoj poziciji imao su koordinacija ruta, upravljanje rasporedom i osiguranje da vozači imaju podršku koja im je potrebna za uspjeh.

  Osim zavidne plate, koja se kreće od 1500 do 5000 eura, radnicima se nudi pristup najnovijoj tehnologiji, alatima i obuci koji će im pomoći da se istaknu u svojoj ulozi i ostvare pravi utjecaj na poslovanje.

  Kompanija navodi da nudi mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri, pored konkurentne plate nudi i bonus i proviziju i neograničen potencijal zarade, prenosi N1

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,