Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pitali smo umjetnu inteligenciju da napiše himnu Tuzle, pjesmu o Edinu Džeki i pjesmu u stilu Dine Merlina, evo rezultata!

Preuzmite sliku

Kompanija OpenAI krajem novembra je izbacila ChatGPT, novi chatbot koji omogućuje korisnicima da “razgovaraju” s umjetnom inteligencijom (AI) i postavljaju joj pitanja.

Istestirali smo je a sa vama ćemo podijeliti zanimljive rezultate, piše Tuzlanski.ba.

Pitali smo AI da sastavi himnu grada Tuzla, a stihovi koje je umjetna inteligencija napisala su veoma zanimljivi, u njoj se spominje da je Tuzla grad ljepote, grad mira i da je kultura Tuzle bogastvo, u nastavku pročitajte himnu koju je umjetna inteligencija sastavila za sveka par sekundi:

  • Edin Džeko je sinoć odigrao sjajan susret za Inter kojeg je predvodio do druge uzastopne titule osvajača Superkupa Italije. Džeko je nakon susreta proglašen igračem susreta, što je bio dovoljan razlog da pitamo umjetnu inteligenciju da sastavi pjesmu o Edinu Džeki, rezultate donosimo u nastavku:

  • Dino Merlin je najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor i jedna od najvećih i najpopularnijih muzičkih zvijezda u ovom dijelu svijeta. Merlinove pjesme napamet znaju sve generacije i istinski su vanvremenski hitovi.

    Pitali smo umjetnu inteligenciju da nam napiše pjesmu u stilu pjesama Dine Merlina, a ovo je rezultat:

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje