Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su mjesta sa najboljim vremenskim prilikama na cijelom svijetu

Preuzmite sliku

Prema Guinessovoj knjizi rekorda, Yuma u Arizoni, je najsunčaniji grad na svijetu. Yuma ima u prosjeku 11 sati neprekidnog sunca na dan   

Od najvećeg broja sunčanih dana do noći s najviše zvijeda na nebu.

1. Ekvador

Ova južnoamerička zemlja je zemlja vječnog proljeća, s prosječnom dnevnom temperaturom oko 21 Celzijev stepen.

2. Arizona

Prema Guinessovoj knjizi rekorda, Yuma u Arizoni, je najsunčaniji grad na svijetu, koji u prosjeku ima 11 sati neprekidnog sunca na dan. To je više od 4000 sati godišnje.

3. Namibija

Ova daleka država slovi za onu koja je najmanje kišna na svijetu. Lučki grad Swakopmund doživi manje od 2,5 centimetra oborina godišnje.

4. Cipar

Na Cipru može biti prilično vruće, no zrak ostaje ugodno suh, plus ugodni povjetarac i dobili smo pobjednika u kategoriji države s najboljom razinom vlage.

5. Japan

Geografski položaj, položaj u oceanu, planinska uzvišenja te blizina hladnom zraku sa sjeveroistoka Azija, Japan čine jednom od najsnježnijih mjesta na planeti.

6. Brazil

Potreban vam je odmor na nekom tropskom mjestu? Onda je tvoja destinacija svakako Brazil, koji je prvi na ljestvici takvih mjesta, s toplim temperaturama i puno vlage u zraku.

7. Demokratska Republika Kongo

Smještena u srcu Afrike, ova zemlja ima najniže prosječne brzine vjetra, što ju čini jednom od najmanje vjetrovitih mjesta na svijetu.

8. Kanarski otoci

Jeste li za romantično gledanje zvjezdanog neba s dragim? Najbolji pogled imat ćete upravo s Kanarskih otoka, jer tamo je nebo najzvjezdanije u cijelom svijetu.

9. Island

Na Islandu zrak je najčišći, što se može zahvaliti sljedećim faktorima: niskoj gustoći naseljenosti, obilju šuma te strogim propisima. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje