Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je najsnažniji svećenik na svijetu, vukao je avion težak čak 188 tona (VIDEO)

Preuzmite sliku

On je službeno najsnažniji svećenik na svijetu i sigurno jedan od najzanimljivijih. Ekstremnim se sportom bavi od svoje 21 godine, a u samo posljednjih dvadesetak godina srušio je 19 svjetskih rekorda. Devet od njih još nitko nije uspio potući.

Nakon što svakoga dana svoje vjernike pozdravi uz ‘idite u miru’, 51-godišnji svećenik Kevin Fast odlazi kući obaviti trening koji uključuje dizanje betonskih kugli, ogromnih guma i još većih trupaca.

Najviše se ponosi podvigom iz 2009. godine kada je uspio povući avion težak 188 tona, prenosi 24sata.hr. Osim što mu je to donijelo titulu svjetskog prvaka i još jedno upisivanje u Guinessovu knjigu rekorda, Fast je time prikupio 65.000 kanadskih dolara za najpotrebitije.

Prije nego se uopće pomaknuo, avion sam vukao 45 sekundi. Bio sam potpuno iscrpljen i više nisam osjećao ni jedan mišić u tijelu. A onda se avion počeo kretati, ispričao je Kevin koji se toliko isključio da nije ni čuo zvižduk Guinessovog žirija.

Odjednom sam osjetio šamar. Bio je to moj sin Jacob koji je shvatio da ne reagiram na vikanje, pa me tako prizvao svijesti.

Godinu prije harizmatični je svećenik 30 metara vukao kamion težak 63 tone, a 2010. uspio je pomaknuti kuću tešku 40 tona. Godine 2011. digao je teret od 500 kilograma i u zraku ga držao punu minutu, a 2013. je na ramenima držao čak 11 ljudi.

Kevin je svećenik u kanadskom gradiću Cobourgu. S obzirom da je svećenik u Luteranskoj crkvi Svetog Pavla, religija mu dopušta brak. Najveća su mu tako potpora supruga Suzanne i tri sina koji rijetko prisustvuju njegovim pothvatima i nagovaraju ga da prestane, zbog godina. Boje se da se ne ozlijedi i do kraja se života prikuje uz kolica.

No, on se osjeća snažno i zdravo i s treningom namjerava nastaviti sve dok mu tijelo bude dopuštalo.

Data mi je mogućnost da radim sve ovo i vjerujem da je to dar od Boga. Svoju ću snagu nastaviti koristiti kako bi pomagao ljudima. Mislim da bi jednostavno bilo nezahvalno odustati i darove ostaviti neiskorištenima, zaključio je Kevin.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje