Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj autobus putovaće od Istanbula do Londona 56 dana, a cijena je ‘prava sitnica’

Preuzmite sliku

Bez obzira na to da li volite putovanje autobusom ili ne, neke duže relacije jednostavno je lakše preći avionom, ali jedna kompanija želi da pokaže da autobusi još uvijek imaju potencijal za ogromne kilometraže.

Augusta ove godine, indijski turoperater Adventures Overland povezaće Istanbul sa Londonom putem autobusa, što je samo izmjena prvobitne ideje da povežu Indiju i Ujedinjeno Kraljevstvo, koja je u međuvremenu propala iz geopolitičkih razloga.

Tura pod nazivom Bus to London polaziće iz Istanbula i putovati kroz Grčku do Sofije, gdje će biti prvo zaustavljanje. Dalje će stajati u Budimpešti, Pragu, Varšavi, Zagrebu i Ljubljani.

Najavljuje se da će putovanje biti sporo, za uživanje, sa svim obrocima, prenoćištima i raznim aktivnostima, poput „nordijskih tradicija u Finskoj“ i „sjeverne svjetlosti“ u okviru 56 dana.

Naravno, vjerovatno ste se već zapitali koliko to sve košta. Kako piše CN Traveller, cijeli ovaj paket koštaće malo manje od 23 hiljade eura (oko 45.000 KM), ili što bi rekao Sir Oliver, cijena prava sitnica.

Postavlja se pitanje ko ima para i vremena za ovako nešto, mada je ovo defitnitivno zanimljiv način da se istraži Evropa, jer se mogu videti i termalna kupatila u Budimpešti i detaljno obići Kopenhagen, a tu je i vožnja Atlantskim okeanskim putem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,