Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlično plaćeni poslovi o kojima se rijetko razmišlja

Preuzmite sliku

Pekari, ljekari, apotekari, prodavci, profesori, pravnici… Sve ovo su zanimanja koja su nekako svakodnevna, uobičajena i redovna pojava.

U njima nema ničega neočekivanog, pa se svako prema svojim potrebama, mogućnostima i sposobnostima opredjeljuje za ono čime će se baviti. Ali kada se govori o poslu i radu takva zanimanja uglavnom padaju na pamet, ona koja su najzastupljenija i ona koja su očekivana.

Ono što je sigurno, a to jeste da to nisu jedine profesije na svijetu, te da ih postoji mnogo, možda je nemoguće i nabrojati, a među njima se nalaze i određeni poslovi kojih se rijetko iko sjeti, a još rjeđe pomisli da može da radi i da ostvaru veoma dobru, uz neke ogromnu zaradu. Šta mislite, šta sve može da se ubroji u takve profesije?

Prevoz pokojnika

Krenimo od onoga što će mnogima vjerovatno najviše iznenaditi, ali je istina da je ovo profesija koja donosi ozbiljnu zaradu. Prevoz pokojnika nije nešto što postoji od skoro, oduvijek je bio potreban, ali se uz povećanje gradova, motorizovanje svih, pojavila potreba da postoje i firme koje se bave isključivo prevozom preminulih pružajući uslugu sigurne, brze i uredne vožnje kovčega, piše economy.rs

 • Sasvim sigurno je to da prevoz pokojnika nije biznis koji bi pao na pamet brzo, kao nešto što donosi zaradu i druge, dobre mogućnosti, ali se radi o poslovanju koje ima svoju ozbiljnu budućnost, iako je, paradoksalno, dio nečega što označava tačku i kraj. Da li je prevoz pokojnika nešto što biste mogli da radite ili biste radije novac zaradili zanimanjem koje je sljedeće na našem spisku?

  Profesionalni spavač

  I dalje je enigma ko su ti ljudi, ali je očigledno da spavaju dok većina radi i tako stvaraju novac, pa se ne mogu baš lako otkriti. Brojne kompanije, kako one koje se bave izradom namještaja, tako i dušeka, posteljina, ali i neke druge profesije, imaju potrebu isprobavanja svojih proizvoda. Kako se radi o proizvodima koji su namijenjeni spavanju, onda je potrebno imati nekoga ko će testirati, reklamirati, dokazati kvalitet, pa tu na scenu stupaju profesionalni spavači koji ostvaruju ozbiljne zarade na godišnjem nivou spavanjem i pružanjem potrebnih infromacija nakon spavanja.

 • Šetač pasa

  Evo još jednog lijepog posla, ali ga ne može obavljati baš svako, jer ako postoji strah onda posao nije pogodan za određenu osobu. Šetači pasa su polako sve popularniji i kod nas, dok širom svijeta postoje jako dugo. Radi se o lijepom, zanimljivom, ali i napornom poslu, jer ako ste u stanju da vodite brigu o većem broju pasa odjednom, onda ćete i više zaraditi, jer je ovo posao koji se plaća po satnici. Definitivno je jedan od poslova koji mladima donosi najveću zaradu bez ikakvog ulaganja i uz malo truda.

 • Ronilac u potrazi za naftom i plinom

  Ozbiljnost i opasnost u profesijama uvijek govore o zaradama, pa samim tim ovo jeste jedan od plaćenijih poslova na svijetu. Profesionalni ronioci koji pretražuju morske dubine zarad prnalaženja nafte ili plina nemaju zanimanje koje je sasvim sigurno za život, ali imaju zarade na godišnjem nivou zbog kojih postaju ozbiljni biznisimeni i milioneri.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,