Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nije do haljina niti do odijela: Ovo je fotografija maturanata koja je oduševila cijelu BiH

Preuzmite sliku

Kada nastupi mjesec maj, osnovcima i srednjoškolcima završnih razreda na umu je, osim ekskurzije, maturantsko veče. Kakvu haljinu odabrati? Kakvo odijelo? S kime prošetati tokom defilea i kako ostaviti najbolji utisak, pitanja su koja im se motaju po glavi.

No, jedna fotografija pokazala je da nisu važne ni skupocjene haljine niti odijela, najvažnije od svega je pokazati ljudskost i prijateljstvo koje i treba da bude najvažnije što će maturanti ponijeti sa sobom u život. Riječ o fotografiji maturanata iz Bugojna.

  • Osobe sa invaliditetom u bh društvu su nerijetko na marginama, te zbog toga ova fotografija daje tračak nade da postoji inkluzija, a da ona kreće od običnog pojedinca. Fotografija je podijeljena na stranici Bugojno danas, zajedno sa fotografijama i drugih maturanata, ali je prikupila najviše reakcija, ne samo mještana Bugojna, nego i stanovnika cijele Bosne i Hercegovine.

    ”Svaka čast ovoj divnoj omladini”; ”Slika dana”; ”Ljepota, uspjeh i odgoj, sve na jednom mjestu”, samo su neki od komentara.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,