Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najskuplji safari na svijetu: Od “hotela u vazduhu” do noćenja u luksuznim kolibama u pustinji

Preuzmite sliku

Iako je cijena ovog aranžmana za prosječne ljude nezamisliva, za prvi najskuplji safari na svijetu ostalo je još 10 slobodnih mjesta.

Putnička agencija Roar Africa specijalizovana za luksuzne turističke aranžmane osmislila je najskuplji safari na svijetu.

Riječ je o putovanju Sand, Sea, City & Safari u trajanju od 17 dana koje vodi kroz zapanjujuće krajolike Nambije, Južnoafričke Republike i Madagaskara, a košta oko 165.000 dolara.

Avantura započinje u luksuznom hotelu u Dubaiju gde nakon noćenja u jednom resortu putnici odlaze na put u privatnom avionu. Ovaj luksuzni avion zapravo je “hotel u vazduhu” sa pet zvjezdica, a uključuje spavaću sobu, kupatilo s tuš kabinom i lounge zonu s barom.

 • Prva stanica? Sosusvlei u Namibiji – dom velikog zaštićenog rezervata prirode s antilopama, nojevima i šakalima, ali i najvećim pješčanim dinama na svijetu koje dosežu visinu od 325 metara.

  Nakon tri dana i noći istraživanja čarobne namibijske prirode sa svime od električnih bicikala do leta balonom i smještaja u luksuznim kolibama u pustinji, dolazi vrijeme je za otkrivanje kosmopolitskih užitaka Cape Towna.

 • Putovanje dalje upoznaje i s poznatim južnoafričkim vinima i vodi i do rezervata prirode Sabi Sends koje se nalazi na granici s Nacionalnim parkom Kruger.

  Posljednja stanica ovog nevjerovatnog aranžmana je Madagaskar gdje posjetioce čeka sve: od skijanja na vodi u zoru i kitesurfinga do otkrivanja spektakularne flore i faune i obilaska ostrva helikopterom.

 • Ovo epsko putovanje prikazuje nevjerovatnu topografsku raznolikost Afrike – od pustinje do mora u jednom potezu. Prvo ovakvo putovanje će se održati od 13. do 30. maja 2024. godine, a ostalo je još samo 10 slobodnih mjesta, prenosi Pukufer.hr.

  Više o najskupljem safariju na svijetu čitajte na njihovim službenim stranicama. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,