Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mnogima najdraža destinacija za odmor ima svoje mračne strane: TikTokerica snimila video koji ima 40 miliona pregleda

Preuzmite sliku

Kao neko ko ima arahnofobiju, Bali i Australija me neće vidjeti, glasi jedan komentar ispod objave.

Korisnica TikToka Grace Kelly snimila je nedavno na stotine pauka kako vise u mreži, a scena izgleda kao iz najgoreg horor filma. Mjesto događanja je jedna od ulica na putu između Ubuda i planine Batur na Baliju.

“Apsolutno se bojim paukova, ali mislim da me obuzelo neko strahopoštovanje. Znala sam da želim da ih snimim što bliže, a i bili su vrlo mirni, pa mi nije bilo toliko neprijatno. Ipak, nisam se previše približila,” komentarisala je Grace.

Naglasila je da su se mreže protezale oko 20 metara duž ulice ispred napuštenih zgrada, kroz drveće i dalekovode.

“Bilo je tako gusto da mislim da se na nekim mjestima nije ni vidjelo dalje,” naglasila je.

@graces__adventures welcome to h$ll on earth 🙃🕷️ (dont actually let this put you off Bali i think this is some kind of natural phenomenon and not very common – and was not in a popular location) ❗️ This video is being represented by LADbible Group. For any usage/licensing requests, please email licensing@ladbiblegroup.com #baliviral #balilife #explorebali #arachnophobia #spiders #spiderverse #indonesiatiktok #visitbali ♬ original sound – Grace – Hiking & Travel

“Sve o čemu sam mogla da razmišljam bilo je kako nikakva količina novca na svijetu ne može da me natjera da prođem kroz to,” izjavila je prestravljena turistkinja.

Zastrašujuću scenu opisala je kao “najbolji ukras za Noć vještica”.

Njen TikTok pregledan je više od 40 miliona puta i privukao je više od 95.000 komentara iz cijelog svijeta.

@graces__adventures I think this was my favourite place in Ubud and i’m still so surprised how quiet and un-touristy it was! Plus i only saw ONE SPIDER guys…. waaaaay up in a tree… youre safe here 😂😂 #ubud #ubudbali #riceterrace #ricefields #tegallalang #travelgirl ♬ Pretty (Sped Up) – MEYY

Komentari ispod videa su ispunjeni onima koji imaju arahnofobiju:

“Bali je bio broj 1 na mojoj listi želja, a sada je #99283774748272763647474,” napisala je jedna žena i sakupila 160.000 lajkova; “Činjenica da Bali nije učinio ništa po tom pitanju nije uredu. Ovo je zastrašujuće.” ; “Kao neko ko ima arahnofobiju, Bali i Australija me neće vidjeti,”;

Keli, koja dvije godine kreira sadržaj s fokusom na putovanja i planinarenje, rekla je da je bila oduševljena koliko je video postao viralan.

“Samo nekoliko minuta nakon objave uzela sam svoj telefon i imao je 10.000 pregleda,” rekla je, dodajući da se dobro nasmijala na neke od komentara.

Uvjeravam druge da se ne obeshrabre posjetom Baliju jer je malo vjerovatno da će naići na ovo zbog njegove lokacije. Bilo je to neobično iskustvo dodati svom putovanju,” istakla je, a piše NY Post.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,